4 Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν διαχειρίζεστε μια εικονική ομάδα

4 Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν διαχειρίζεστε μια εικονική ομάδα - E-Marketing Clusters

4 Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν διαχειρίζεστε μια εικονική ομάδα

Όταν το περιοδικό Entrepreneur ανέφερε τα αποτελέσματα των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις αρχές του 2019, ότι τα ανοικτά γραφεία γραφείων είναι επιζήμια για την παραγωγικότητα, οι άνθρωποι στον κόσμο που εργάζονται σε μη χειρωνακτικά επαγγέλματα ένιωσαν μεγάλη ανακούφιση. Κι όλοι όσοι δουλεύουν σε εικονικά επαγγέλματα και διαχειρίζονται μια εικονική ομάδα, χάρηκαν γιατί ήξεραν ότι βρίσκονταν στην ιδανική κατάσταση για να δουλεύουν παραγωγικά.

Είναι καλή ιδέα η διαχείριση μιας εικονικής ομάδας; Αν και υπάρχουν τέσσερα πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου για να είναι η ομάδα σας ευτυχισμένη και παραγωγική: ευθύνη, κοινότητα, συνεργασία και σύνδεση με την πολιτική της εταιρείας, την αποστολή της και το όραμα της. Υπάρχουν εργαλεία και μέθοδοι που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ευθύνη

Θέλετε να μάθετε ότι οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί, ειδικά αν δεν μπορείτε να περάσετε πάνω από τα γραφεία τους.

Εργαλεία: Λογισμικό διαχείρισης έργων στο διαδίκτυο έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν τις ημερομηνίες παράδοσης

Μέθοδοι: καθημερινές κλήσεις standup, ενδιάμεσες εκχωρήσεις (π.χ. μην περιμένετε μέχρι το τέλος του έργου για να κάνετε μια μεταβίβαση σε άλλον)

Κοινότητα /Επαφή ομάδας

Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους τους και να μην αισθάνονται απομονωμένοι.

Εργαλεία: χρησιμοποιήστε το λογισμικό συνομιλίας έτσι ώστε ολόκληρη η ομάδα να βρίσκεται στην ίδια συζήτηση (όπως το Skype) και να δημιουργήσετε χώρους όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο εκτός εργασίας, όπως η κοινότητα του Google+

Μέθοδοι: κάνουν τα ίδια πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι στην πραγματική ζωή, αλλά το κάνουν πρακτικά: εικονικός καφές και ντόνατς με την ομάδα, εικονικές ημερομηνίες γεύματος, εορτασμοί όταν ξεπεραστούν σημαντικές δυσκολίες.

Συνεργασία

Συνεργασία, ειδικά σε δια-λειτουργικές ομάδες εργασίας: οι άνθρωποι που κάνουν πνευματικά επαγγέλματα (όπως οι εκπαιδευτικοί σχεδιαστές) μπορεί να είναι εσωστρεφείς. Η απομόνωση για ανθρώπους που εργάζονται χωρίς τα οφέλη της συνεργασίας είναι πάντα μια πρόκληση, και οι εικονικές ομάδες έχουν ιδιαίτερα αυτή την πρόκληση.

Εργαλεία: είναι απαραίτητο λογισμικό που απλοποιεί τη συνεργασία, όπως τα προϊόντα G Suiteο.

Μέθοδοι: Κάντε τη συνεργασία ένα σημαντικό τελετουργικό κατά την διάρκεια της εργασίας. Προσθέστε το στα σχέδια του έργου σας. ζητήστε από τις ομάδες να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα μαζί.

Κοινό Όραμα

Βοηθώντας την εικονική ομάδα να συνδεθεί με την κουλτούρα, το όραμα και την αποστολή της όλης εταιρείας σημαίνει ότι πρέπει να τους το υπενθυμίζετε συχνά και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτό δεν θα συμβεί, τουλάχιστον όχι στην αρχή, αλλά με επιμονή και διαρκή υπενθύμιση, μπορείτε να το πετύχετε.

Πηγή

Ομάδα Facebook Δουλεύουμε Σπίτι - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *