Marketing Automation

  • Home
  • Marketing Automation
Marketing Automation - E-Marketing Clusters

Τι είναι το Marketing Automation ?

Tο Marketing Automation είναι ένα λογισμικό που σας επιτρέπει να αυτοματοποιήσετε τις βασικές ενέργειες πωλήσεων και μάρκετινγκ. Δίνει τη δυνατότητα στο τμήμα πωλήσεων να επικεντρωθεί στα πράγματα που έχουν σημασία – να ασχοληθούν με τους πιο ώριμους εν δυνάμει πελάτες και να κλείνουν πωλήσεις – αποφεύγοντας επαναλαμβανόμενα ελάσσονος σημασίας καθήκοντα.

Γιατί χρειάζεστε Σύμβουλο Αυτοματοποίησης Marketing (Marketing Automation);

Εάν η επιχείρησή σας έχει φθάσει σε σημείο όπου η προσωπική παρακολούθηση κάθε μεμονωμένου εν δυνάμει πελάτη δεν είναι πλέον βιώσιμη επιλογή και η διαδικασία αρχικής προσέγγισης μπορεί να γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε είστε σίγουρα υποψήφιος για Marketing Automation.

Πολύ συχνά, η κλιμάκωση της δραστηριότητας πωλήσεων μιας εταιρείας συνεπάγεται αύξηση του αριθμού των πωλητών που απασχολούν. Ωστόσο, είναι μια προσέγγιση υψηλού κινδύνου κι αυτό γιατί θα χρειαστεί να επενδύσετε πολύτιμο χρόνο για να καταρτίσετε τους νέους πωλητές, που τελικά υπάρχει η πιθανότητα να μην αποδώσουν. Αυτό μπορεί να σας κοστίσει τουλάχιστον έξι μήνες σε χρόνου σας και υψηλό κόστος σε μισθούς.

Το Marketing Automation σας προσφέρει μια πολύ πρακτική εναλλακτική λύση που είναι ένα πιο αποτελεσματικό μέσο για:

  • να διατηρείτε επαφή με τους εν δυνάμει πελάτες,
  • να καλλιεργείτε αυτή την επαφή,
  • να τους δίνετε ακριβώς αυτό που ψάχνουν, όταν το ψάχνουν και
  • να κλιμακώνετε σταδιακά τις διαδικασίες πώλησης της επιχείρησής σας.

Η Αυτοματοποίηση Marketing θα σας επιτρέψει να αυξήσετε τις πωλήσεις σας εκμεταλλευόμενοι τους πόρους σας πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντας στους βασικούς πωλητές σας να ασχοληθούν με τους πιο ώριμους εν δυνάμει πελάτες σας, ενώ παράλληλα αυτοματοποιείτε και παρακολουθείτε την διαδικασία προσέλκυσης πελατών, γνωρίζοντας ποιοι πωλητές ανταποκρίνονται καλύτερα στους στόχους τους.

Γιατί χρειάζεστε Αυτοματοποίηση Marketing;

Οι επισκέπτες του διαδικτύου που έχουν επισκεφτεί τον ιστότοπό σας, ακόμα κι αν έχουν αφήσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ίσως να μην είναι έτοιμοι να αγοράσουν άμεσα. Εκείνοι που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο της διεξαγωγής έρευνας και σταθμίζουν τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, μπορούν να τραπούν σε φυγή από άγαρμπες προσεγγίσεις των πωλητών σας.

Το Marketing Automation σας παρέχει τα εργαλεία αυτόματης και σταδιακής “διατήρησης επαφής” με προοπτική σιγά-σιγά να ωριμάσουν μέχρι να είναι έτοιμοι να αποδεχτούν το κλείσιμο της πώλησης, ως λογικό επακόλουθο της διαδικασίας.

Το λογισμικό αυτοματοποίησης μάρκετινγκ είναι ένα εργαλείο που, όταν χρησιμοποιείται αποτελεσματικά, μπορεί να υποστηρίξει εξαιρετικά τις πωλήσεις και το Marketing Plan σας. Ωστόσο, προκειμένου να το εφαρμόσετε σωστά και αποτελεσματικά, θα πρέπει να ρυθμίσετε το πλαίσιο λειτουργίας του λογισμικού αυτοματοποίησης ώστε να καλλιεργεί τους εν δυνάμει πελάτες σας και να τους οδηγεί ως “ώριμες ευκαιρίες πωλήσεων” στην ομάδα των πωλητών σας.

Ο ιστότοπός σας προσελκύει πελάτες δημιουργώντας ενδιαφέρον και ερωτήσεις, ώστε να προωθήσει στο επόμενο βήμα της διαδικασίας μόνο πιθανούς πελάτες. Αυτούς τους πιθανούς πελάτες θα τους καλλιεργεί σταδιακά παρέχοντάς τους ένα υψηλής ποιότητας, χρήσιμο περιεχόμενο με εξατομικευμένα μηνύματα στον σωστό χρόνο, τα οποία σαφώς απαντούν στις συγκεκριμένες ανάγκες που τους οδήγησαν σε εσάς.

Πώς μπορεί να σας βοηθήσει ένας Σύμβουλος Αυτοματοποίησης Marketing (Marketing Automation Agency) ;

Στην E-Marketing Clusters, καταλαβαίνουμε πόσο περίπλοκη μπορεί να είναι μια διαδικασία αυτοματοποίησης μάρκετινγκ. Είμαστε εξειδικευμένοι σύμβουλοι αυτοματοποίησης μάρκετινγκ και έχουμε πλήρη γνώση του τρόπου χρήσης των εργαλείων αυτοματοποίησης μάρκετινγκ και πωλήσεων και θα σας βοηθήσουμε να επωφελείται από τα πιο σύγχρονα εργαλεία Marketing Automation.

Αναγνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, ειδικά εάν κάνετε για πρώτη φορά το άλμα στην ενσωμάτωση νέων αυτοματοποιημένων διαδικασιών.

Εμείς μπορούμε να κάνουμε την διαδικασία εξαιρετικά απλή και εύκολη για εσάς!

Ελάτε να μιλήσουμε για το τι μπορεί να κάνει το Marketing Automation για να αυξήσει τον ρυθμό ανάπτυξης της επιχείρησης σας

null

Κλείσε zoom

Κλείστε Ώρα
null

Επικοινωνήστε

Φόρμα Επικοινωνίας