Η νέα πολιτική απορρήτου της Google

  • Home
  • Blog
  • Data
  • Η νέα πολιτική απορρήτου της Google

Πώς διαχειρίζεται η νέα πολιτική απορρήτου της Google τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ?

Η νέα πολιτική απορρήτου της Google - E-Marketing Clusters

Η πολιτική απορρήτου Google προσφέρει μια σαφή εικόνα του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών μετά τον κανονισμό του GDPR.

Ο κανονισμός γενικής προστασίας δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου και η νέα πολιτική απορρήτου της Google είναι υπόδειγμα.

Οι εταιρείες επικαιροποιούν την πολιτική παροχής υπηρεσιών τους, ώστε να είναι σύμφωνη με τον νέο κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έτσι, η Google καθόρισε μια νέα πολιτική απορρήτου που περιγράφει ακριβώς πώς και γιατί συλλέγει τα δεδομένα χρηστών στις υπηρεσίες της.

Οι αλλαγές στην Πολιτική απορρήτου

Παρόλο που δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στις υπηρεσίες ή τα δικαιώματα, ο νέος κανονισμός της Google αποσκοπεί να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του κανονισμού GDPR, με σκοπό “την σαφή και διαφανή ενημέρωση” για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα. Η πολιτική αυτή, ενισχύθηκε επίσης με επεξηγηματικά βίντεο και εικόνες, διότι, όπως παραδέχεται η Google, “μια οπτική περιγραφή μπορεί να κατανοηθεί ευκολότερα από ένα κείμενο”. Το αποτέλεσμα είναι μια αρκετά σαφής εικόνα του τρόπου με τον οποίο η Google διαχειρίζεται πλέον, τα δεδομένα χρηστών.

Η νέα πολιτική απορρήτου της Google. - E-Marketing Clusters

“Συλλέγουμε πληροφορίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των χρηστών μας”, αναφέρει μία ενότητα. “Όταν δεν είστε συνδεδεμένοι σε έναν Λογαριασμό Google, αποθηκεύουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε με μοναδικά αναγνωριστικά συνδεδεμένα με το πρόγραμμα περιήγησης, την εφαρμογή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Αυτό μας βοηθά σε διάφορους τομείς όπως την διατήρηση των προτιμήσεων γλώσσας στις ρυθμίσεις περιήγησης. “

Η πολιτική απορρήτου google αναβαθμίζει και τις επιλογές για την εξαγωγή δεδομένων.

Η εταιρεία προσφέρει την δυνατότητα εξαγωγής δεδομένων από τους χρήστες, μέσω του Google Takeout από το 2011, ωστόσο τώρα επεκτείνει αυτήν την υπηρεσία για να συμπεριλάβει περισσότερες λειτουργίες και βελτιωμένους ελέγχους. Η Google υποστηρίζει επίσης το Data Transfer Project, ένα σύστημα ανοιχτού κώδικα που θα διευκολύνει την μεταφορά δεδομένων μεταξύ των δικτύων.

Εκτός από την ανάρτηση της νέας πολιτικής απορρήτου, η εταιρεία αποστέλλει ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κάθε λογαριασμό Google, με σκοπό την ενημέρωση των χρηστών.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.