Το INSTAGRAM δίνει στα brands έναν νέο τρόπο πώλησης : τα “Collection ads”

  • Home
  • Blog
  • Digital Marketing
  • Το INSTAGRAM δίνει στα brands έναν νέο τρόπο πώλησης : τα “Collection ads”

Το INSTAGRAM δίνει στα brands έναν νέο τρόπο πώλησης : τα "Collection ads" - E-Marketing ClustersΤο INSTAGRAM δίνει στα brands έναν νέο τρόπο πώλησης : τα “Collection ads”

Το Instagram προσφέρει στις μάρκες μια νέα ενότητα διαφημίσεων με δυνατότητα αγορών, καθώς κάνει στροφή στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Τις αποκαλεί “Collection ads” και δοκιμάστηκαν πρώτα στο Facebook, συνδυάζοντας βίντεο και καταλόγους προϊόντων, όπου οι καταναλωτές μπορούν να ολοκληρώσουν τις αγορές χωρίς να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα.

Το INSTAGRAM δίνει στα brands έναν νέο τρόπο πώλησης : τα "Collection ads" - E-Marketing Clusters

“Φέρνουν μαζί βίντεο και άμεση ανταπόκριση με έναν συναρπαστικό τρόπο που οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς”, λέει ο Phillip Huynh, paid social director στο 360i. “Θα πρόβλεπα την ίδια επιτυχία στο Instagram, ακριβώς όπως συμβαίνει κάθε φορά που μεταφέρεται κάτι από το Facebook “.

Το Facebook συνήθως κάνει τοπικές δοκιμές πριν επεκτείνει διαφημίσεις και υπηρεσίες σε όλη την πλατφόρμα, όπως συνέβη με τις διαφημίσεις Canvas, που ξεκίνησαν στο Facebook και τώρα τρέχουν επίσης στο Instagram.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για το Instagram προσφέροντας μια ανταγωνιστική κατηγορία έναντι του Snapchat. Και οι δύο πλατφόρμες προσφέρουν στα brands δυνατότητες που συνδέονται με αγορές εκτός των εφαρμογών, ενώ εισάγουν σιγά σιγά την την δυνατότητα για αγορά εντός των εφαρμογών.

Οι Birchbox και Revolve είναι οι πρώτοι που δοκίμασαν τις διαφημίσεις “Collection ads” στο Instagram. Υπάρχουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι που ακολουθούν λογαριασμούς σχετικούς με τη μόδα στην Instagram, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Instagram.

Το INSTAGRAM δίνει στα brands έναν νέο τρόπο πώλησης : τα "Collection ads" - E-Marketing Clusters

Το Instagram, εν τω μεταξύ, γίνεται ένας σημαντικός επιχειρηματικός μοχλός για το μέλλον του Facebook. Την περασμένη εβδομάδα, η σχετική έκθεση του Facebook έδειξε ότι ο αριθμός των ατόμων μειώθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική, ενώ σημειώθηκε ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στην πλατφόρμα.

Στελέχη όπως η Sheryl Sandberg επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες του Instagram. Το Facebook έχει περισσότερους από 5 εκατομμύρια διαφημιζόμενους, ενώ το Instagram έχει περίπου 2 εκατομμύρια διαφημιστές. Υπάρχουν 70 εκατομμύρια επιχειρήσεις στο Facebook και 25 εκατομμύρια στο Instagram.

Το Facebook θέλει να δώσει σε περισσότερους διαφημιζόμενους τη δυνατότητα να επεκτείνουν εύκολα τις καμπάνιες από τη μία πλατφόρμα στην άλλη και να οδηγήσουν περισσότερους διαφημιζόμενους σε όλες τις δυνατότητες που τους δίνονται.

“Το Instagram είναι ένα οπτικό κατάστημα της επιχείρησης στο κινητό και βλέπουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν επιχειρήσεις εκεί”, δήλωσε η Sheryl Sandberg, chief operating officer του Facebook. “Περίπου τα δύο τρίτα των επισκέψεων σε εταιρικά προφίλ του Instagram προέρχονται από άτομα που δεν τα ακολουθούν ακόμα. Έτσι, πολλές επιχειρήσεις βρίσκουν νέους πελάτες “.

Το INSTAGRAM δίνει στα brands έναν νέο τρόπο πώλησης : τα "Collection ads" - E-Marketing Clusters

Επίλογος

Η δύναμη του digital στην διαφήμιση προϊόντων είναι ευρέως γνωστή, παρόλα αυτά όταν συνδυάζεται με την ενίσχυση της αυθόρμητης αγοράς ή της ευκολίας που έγκειται στην απτή δυνατότητα του χρήστη να κάνει άμεσα την αγορά σε όποια πλατφόρμα βρίσκεται, πραγματικά εκτινάσσεται. Αυτό είναι που ιντριγκάρει τις επιχειρήσεις και τις κάνει να επενδύουν όλο και μεγαλύτερο budget στην ηλεκτρονική διαφήμιση.

Ακολουθώντας πρακτικές των social media της ασιατικής αγοράς, όλες οι πλατφόρμες μετατρέπονται σε ηλεκτρονικά καταστήματα στην υπηρεσία τελικών καταναλωτών και διαφημιζόμενων. Μια ακόμα απόδειξη λοιπόν ότι όλες οι επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το προϊόν που πουλάν, επιβάλλεται πλέον να πουλάν μαζί και την υπηρεσία “ευκολία για τον πελάτη”.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.