10 χρήσιμες συμβουλές για όσο εργάζεστε από το σπίτι με τα παιδιά λόγω του COVID-19

  • Home
  • Blog
  • Νέα
  • 10 χρήσιμες συμβουλές για όσο εργάζεστε από το σπίτι με τα παιδιά λόγω του COVID-19
10 χρήσιμες συμβουλές για όσο εργάζεστε από το σπίτι με τα παιδιά λόγω του COVID-19 - E-Marketing Clusters

10 χρήσιμες συμβουλές για όσο εργάζεστε από το σπίτι με τα παιδιά λόγω του COVID-19

Τον τελευταίο καιρό, όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι θα δουλεύουμε από το σπίτι με τα παιδιά τις επόμενες εβδομάδες και ίσως μήνες, καθώς προσπαθούμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να προσβληθούν όσο το δυνατόν λιγότεροι από τον ιό COVID-19.

Το να είσαι γονέας είναι πάντα μια δύσκολη πρακτική, αλλά τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολο να κρατήσουμε τις ισορροπίες.

Ξέρουμε ότι μπορείτε και μόνοι σας. Ωστόσο, παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές, ώστε να πάνε σίγουρα όλα καλά με το παιδί σας, για όσο καιρό εργάζεστε από το σπίτι.

Πώς να εργαστείτε από το σπίτι όταν έχετε παιδιά

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική, αλλά απαιτεί επίσης να ρυθμίσετε την ημέρα σας επιτυχώς, ειδικά αν έχετε παιδιά στο σπίτι μαζί σας. Παρακάτω μπορείτε δείτε πως να κρατάτε τα παιδιά σας απασχολημένα όταν πρέπει να εργαστείτε από το σπίτι.

Μέσα από αυτές τις συνήθειες μπορείτε εσείς όσο και τα παιδιά σας να μείνετε οργανωμένοι, παραγωγικοί και συνδεδεμένοι με την οικογένειά σας.

1. Ετοιμάστε το δικό σας σταθμό εργασίας

Έχοντας ένα δικό σας χώρο ενώ εργάζεστε στο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για να αισθάνεστε οργανωμένοι. Κάντε μια βάση στο σπίτι για το πού αποθηκεύονται τα πράγματα σας: θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα προετοιμασμένοι για την αρχή κάθε ημέρας.

Θα θέλετε ένα ειδικό σημείο για να τοποθετήσετε τον υπολογιστή σας, τον φορτιστή σας, τα αναλώσιμα γραφείου, το σημειωματάριό σας κτλ. Ο κανόνας νούμερο ένα για το παιδί σας είναι να μην αγγίζει τα αντικείμενα της εργασίας σας.

Αν μοιράζεστε χώρο με τον/την σύζυγό σας ένα πτυσσόμενο τραπέζι μπορεί να σας λύσει τα χέρια.

Να έχετε μια συγκεκριμένη χειρονομία που θα σηματοδοτεί μια κλήση συνδιάσκεψης ή μια εικονική συνάντηση, ώστε να αποφύγετε τυχόν αμήχανες στιγμές αν έχετε ανοικτή την κάμερα.

Τα ακουστικά του κινητού τηλεφώνου σας μπορεί να αρκούν, ωστόσο, αν χρειάζεστε περισσότερα, χρησιμοποιήστε μια καλή κάμερα για ποιότητα εικόνας και ήχου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν τοίχο πίσω από σας, ώστε να μπορείτε να λάβετε γρήγορα μια κλήση χωρίς να χρειάζεται να τακτοποιείτε το σπίτι ή να βλέπουν το παιδί να τρέχει γύρω σας.

2. Ετοιμάστε το σταθμό εργασίας του παιδιού σας

Το μικρό σας θέλει το δικό του μικρό σταθμό να κάνει την δουλειά του, ακριβώς όπως η μαμά και / ή ο μπαμπάς. Ανάλογα με την ηλικία τους, προτείνουμε να βγάλετε τα υλικά γραφείου και χειροτεχνίας, ώστε να μπορούν να εργάζονται ανεξάρτητα απο σας για σχολικές εργασίες και έργα τέχνης.

Βάλτε τους δραστηριότητες που είναι τόσο για τη μάθηση όσο και για τη δημιουργικότητα για να τα κρατήσετε απασχολημένα περισσότερο. Ας έχουν μια μικρή βιβλιοθήκη που έχει ένα περιορισμένο αριθμό παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για να διαλέξουν.

Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε έναν σταθμό STEM.

3. Δημιουργήστε ζώνες για να παίζει το παιδί σας

Το να περιορίζεις τον εαυτό σου σε ένα χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι βαρετό, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είσαι, και ειδικά για τα παιδιά.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να δημιουργήσετε ζώνες μέσα στο σπίτι σας που είναι φιλικές προς το παιδί για το παιδί σας. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας βάλτε τα να πηγαίνουν από ζώνη σε ζώνη.

Μπορείτε να βάλετε ένα καλάθι με βιβλία σε διάφορα δωμάτια, όχι μόνο σε ένα μέρος.

Δημιουργήστε Σταθμούς Παιχνιδιών γύρω από το σπίτι και εναλλάξτε τα με τον καιρό. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε ανάλογα με θέματα για επιπλέον διασκέδαση. Ένα κουτί μουσικής, μπλοκ ή lego περιοχή ή ένα κουτί με ζωάκια.

Τα κουτιά από ύφασμα και το καλάθια είναι ιδανικά για την αποθήκευση τους.

Αν εργάζεστε από φορητό υπολογιστή, μπορείτε να μετακινηθείτε κι εσείς στα δωμάτια όποτε μετακινούνται κι αυτά.

Το χρονικό διάστημα συγκέντρωσης των παιδιών είναι περιορισμένο και αυτό θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί να βαρεθούν και να περνάνε καλά όλη την ημέρα.

4. Τροφή και ενυδάτωση

Για να είναι όλοι χαρούμενοι ταΐστε και έχετε τους ενυδατωμένους! Σχεδιάστε το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο και τα σνακ σας για να παραμείνετε οργανωμένοι.

Έχετε ένα τμήμα του ψυγείου και του ντουλαπιού που ένα μεγαλύτερο παιδί γνωρίζει ότι μπορεί να βρεί κάποιο σνακ. Να είναι στην ίδια ζώνη που υπάρχουν πράγματα για να κάνει τα γεύματα του όταν τα ετοιμάζει για το σχολείο.

5. Προσθέστε την άσκηση στην ημέρα σας

Κάντε χρόνο για να σηκωθείτε και να περπατήσετε στα διαλείμματα. Μπορεί το γραφείο και η καρέκλα σας να μην είναι τόσο άνετα όσο αυτά που είχατε στην εταιρεία. Ο πάγκος της κουζίνας μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό μέρος να είστε όρθιοι και να δουλεύετε παράλληλα.

Το παιδί σας πρέπει να ασκηθεί επίσης! Για τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να τα στείλετε σε εξωτερικό χώρο όπως στην αυλή, και εσείς να εργάζεστε από το μπαλκόνι. Για τα μικρότερα παιδιά, κάντε κάποιο χρόνο να τα πατε μια σύντομη βόλτα στην αυλή σας για να έρθετε σε επαφή μαζί τους και με τη φύση.

6. Εξερευνήστε τη δύναμη των βιβλίων

Κάθε μέρα θα θέλετε να ενσωματώσετε βιβλία στη ρουτίνα σας. Τα μωρά, τα μικρά παιδιά, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού απολαμβάνουν την δύναμη των βιβλίων μες στη μέρα. Το κλειδί όμως είναι να δημιουργηθούν μικρές ζώνες όπου μπορούν να καθίσουν και να απολαύσουν την ανάγνωση.

7. Μη βλέπετε πολύ τηλεόραση

Προσπαθήστε να αποφύγετε να βλέπετε πολύ ώρα τηλεόραση. Η διάθεση των παιδιών και οι ακόμα και των ενηλίκων μπορεί να μεταβληθεί δραματικά απ αυτό.
Βρείτε μια online βιβλιοθήκη εκπαιδευτικών πόρων και παιχνιδιών για το παιδί σας για να περάσει τον χρόνο του.

Ο θέαση ταινίας μπορεί να είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για τη συμπεριφορά του παιδιού σας καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αργά το απόγευμα καθώς ολοκληρώνετε την εργασία σας και την ημέρα.

8. Κάντε χρόνο για να ακούσετε μουσική

Ένα βασικό στοιχείο για ένα ευτυχισμένο σπίτι είναι η μουσική! Μπορείτε να έχετε μουσική ανάμεσα στις δραστηριότητες ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να τραγουδήσει ή να χορέψει το παιδί σας.

Μπορείτε να αγοράσετε επίσης όργανα παιχνιδιών ή ακόμη να φτιάξετε τα δικά σας όργανα.

9. Καθορίστε τους χρόνους καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Πάντα να προσέχετε πόσο καθαρά είναι τα παιχνίδια. Είναι πραγματικά δύσκολο για ένα παιδί να τακτοποιήσει όλα τα παιχνίδια.

Ειδικά επειδή πλένουμε περισσότερο τα χέρια μας, ως μέρος των προσπαθειών πρόληψης της καραντίνας, κάντε τα μερικές φορές την ημέρα ένα γρήγορο καθαρισμό.

Το καλό με τη χρήση καλαθιών είναι ότι είναι ένας ορατός χώρος για να βάλεις κάτι στη θέση του. Τα ράφια των βιβλιοθηκών είναι τέλεια και για αυτό.

Κάντε έναν κανόνα ότι όλα πάνε πίσω στη θέση του πριν από τον ύπνο ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας. Κάντε το παίζοντας. Ακόμη και τα παιδιά ενός έτους μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε.

Βάλτε τα παιδιά επίσης να βοηθήσουν με μερικές από τις δουλειές του σπιτιού.

10. Συμπεριλάβετε τις Ώρες Ησυχίας

Για να επιβιώσετε μια μέρα στο σπίτι, εβδομάδα, ή ακόμη και μήνες στο σπίτι με το παιδί σας, θα πρέπει να προγραμματίσετε και ώρες ησυχίας. Το παιδί σας το χρειάζεται όπως και σεις.

Τα μικρά τείνουν να πηγαίνουν εύκολα για έναν υπνάκο μετά το μεσημέρι. Η καλύτερη στιγμή για να προχωρήσετε στην δουλειά σας.

Αλλά ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει να έχουν και ώρες ησυχίας. Μπορούν να διαβάσουν βιβλία στο κρεβάτι τους ή να ακούσουν μουσική ενώ ξαπλώνουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Διατηρήστε το καθημερινό σας πρόγραμμα και τις ώρες ύπνου που είχατε και στο παρελθόν.

Πηγή

Ομάδα Facebook Δουλεύουμε Σπίτι - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.