Το Instagram σύντομα θα σας αφήνει να κατεβάσετε τα δεδομένα σας, ακριβώς όπως το Facebook

  • Home
  • Blog
  • Data
  • Το Instagram σύντομα θα σας αφήνει να κατεβάσετε τα δεδομένα σας, ακριβώς όπως το Facebook

Το Instagram σύντομα θα σας αφήνει να κατεβάσετε τα δεδομένα σας, ακριβώς όπως το Facebook

Το Instagram σύντομα θα σας αφήνει να κατεβάσετε τα δεδομένα σας, ακριβώς όπως το Facebook

Μετά την ακρόαση του Mark Zuckerberg στο κογκρέσο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών και το σκάνδαλο που προέκυψε με την Cambridge Analytica, το Instagram σύντομα θα σας επιτρέπει να κατεβάσετε το περιεχόμενο που έχετε μοιραστεί στην πλατφόρμα.

“Δημιουργούμε ένα νέο εργαλείο φορητότητας δεδομένων. Οι χρήστες θα μπορούν σύντομα να κατεβάσουν αντίγραφο των δεδομένων που έχουν μοιραστεί στο Instagram, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο και των μηνυμάτων τους”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσουν οι χρήστες περισσότερο έλεγχο στα δεδομένα τους, έχοντας την δυνατότητα να αφαιρέσουν το περιεχόμενό τους, να δημιουργήσουν ένα προσωπικό αρχείο είτε να μετακινηθούν σε κάποια διαφορετική πλατφόρμα.

Είναι παρόμοιο με το εργαλείο “Download Your Information” που προσφέρει το Facebook. Το συγκεκριμένο εργαλείο προσφέρει ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο των αλληλεπιδράσεών των χρηστών στο διαδίκτυο και περιλαμβάνει ημερολόγια κλήσεων και μηνύματα κειμένου.

Το Instagram λέει ότι σύντομα θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς θα περιέχει η λήψη των δεδομένων και αν θα περιλαμβάνει πράγματα όπως οι παρακάτω λίστες, τα σχόλια και τα Instagram Stories των χρηστών.

Η κίνηση αυτή του Instagram αποτελεί καίριο βήμα για συμμόρφωση με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, που καθιστούν υποχρεωτική πλέον τη μεταφορά δεδομένων σε τέτοιες υπηρεσίες.

Η λειτουργία φορητότητας δεδομένων είναι μια καλή αρχή και πιθανότατα θα ελεγχθεί η εσωτερική λειτουργία της πλατφόρμας ώστε να διασφαλιστεί ότι τα δεδομένα των χρηστών είναι πραγματικά ασφαλή και ιδιωτικά.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.