Η Waymo επιδιώκει να δοκιμάσει αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια!

  • Home
  • Blog
  • Καινοτομία
  • Η Waymo επιδιώκει να δοκιμάσει αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια!

Η Waymo επιδιώκει να δοκιμάσει αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια!

Η Waymo επιδιώκει να δοκιμάσει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια

Η οδήγηση χωρίς ..οδήγό στο Όουκλαντ της Καλιφόρνια

Το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια (California Department of Motor Vehicles) έλαβε μια δεύτερη αίτηση για πλήρη δοκιμή οχημάτων χωρίς οδηγό σε δημόσιους δρόμους και σύμφωνα με την εφημερίδα San Francisco Chronicle ο αιτών είναι η εταιρεία Waymo, η μονάδα αυτοκατευθυνόμενων οχημάτων της Google.

Η Waymo δοκιμάζει ήδη πλήρως αυτοκινούμενα οχήματα σε δημόσιους δρόμους στην Αριζόνα, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να διεξάγει παρόμοιες δοκιμές και στην Καλιφόρνια. Εκπρόσωπος της Waymo επιβεβαίωσε την είδηση, άλλωστε κι εκπρόσωπος του Τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια είχε αποκαλύψει ότι έχει ληφθεί μια δεύτερη αίτηση, αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει την εταιρεία μέχρι την έγκρισή της.

Η Waymo επιδιώκει να δοκιμάσει τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στην Καλιφόρνια

Οι αλλαγές στον κανονισμό και οι δοκιμές αυτοκινούμενων οχημάτων

Η Καλιφόρνια άρχισε να δέχεται αιτήσεις για άδειες δοκιμής αυτοκινούμενων οχημάτων τις αρχές Απριλίου μετά από αλλαγή στον κανονισμό που άνοιξε την πόρτα για εταιρείες που επιθυμούν να δοκιμάσουν τα αυτόνομα οχήματα τους σε δημόσιους δρόμους. Μεταξύ διάφορων διατάξεων,ο νέος κανονισμός επιτρέπει σε αυτοκινούμενα οχήματα χωρίς τιμόνι, πεντάλ, καθρέφτες και οδηγό να ξεκινήσουν τις δοκιμές.

Οι αλλαγές στον κανονισμό που αφορούν τις δοκιμές αυτοκινούμενων οχημάτων παρακολουθούνται στενά από εταιρείες όπως η General Motors, η Waymo και η Uber, οι οποίες αναπτύσσουν στόλους αυτοκινούμενων οχημάτων με σκοπό την δημόσια χρήση. Σήμερα υπάρχουν 50 εταιρείες που κάνουν ελέγχους σε σχεδόν 300 αυτόνομα οχήματα που διαθέτουν άδεια από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνια.

Η Waymo δηλώνει ότι είναι η μόνη εταιρεία που έχει οχήματα χωρίς οδηγό στο δρόμο σήμερα. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, ένα θανατηφόρο ατύχημα στην Αριζόνα με αυτοκινούμενο όχημα της Uber προκαλεί σοκ και θέτει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια της συγκεκριμένης τεχνολογίας και την ανεκτικότητα των πολιτειών όπως η Αριζόνα σχετικά με τις δοκιμές αυτοκινούμενων οχημάτων. Σε αντίθεση με την Αριζόνα, όμως, η Καλιφόρνια έχει άλλη πολιτική αδειοδότησης για τα αυτοκινούμενα οχήματα.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.