Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί!

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί!

Έρχονται τα ιπτάμενα ταξί! - E-Marketing Clusters

Πρόκειται για τα αυτοκινούμενα αεροσκάφη-ταξί του Larry Page, τα οποία θα είναι έτοιμα σε 3 χρόνια..

Η Kitty Hawk, μια εταιρεία αεροναυπηγικής που χρηματοδοτείται από την CEO Alphabet και τον συνιδρυτή της Google, Larry Page, έχει στα σχέδιά της τη δημιουργία ιπτάμενων Uber. Πρόκειται για ένα αυτοκινούμενο αεροσκάφος, που θα λειτουργεί χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό αυτόνομης πτήσης, σε συνδυασμό με ανθρώπινη επίβλεψη και μέγιστη ταχύτητα έως και 180 χλμ/ ώρα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει έως 100 χλμ. με μια μόνο χρέωση – και σύντομα θα είναι στη διάθεση του κοινού, απλώς με ένα τηλεφώνημα.

Το Cora , εδώ και κάποιο διάστημα, βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής του και πλέον έχει ξεκινήσει τις δοκιμές στη Νέα Ζηλανδία. Ο στόχος της Kitty Hawk είναι η δημιουργία ενός στόλου από αερο-ταξί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η λειτουργία του

Το αεροσκάφος ανήκει στην κατηγορία eVTOL (electric Vertical Take Off and Landing) και μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες. Διαθέτει 12 στροφεία και άνοιγμα πτερυγίων 3,6 μ. για να απογειώνεται και να προσγειώνεται, ωστόσο την κύρια ώθηση κατά την πτήση την παρέχει ένας έλικας στο πίσω μέρος. Μπορεί να απογειωθεί και να προσγειωθεί κατακόρυφα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης. Σύμφωνα με την Kitty Hawk, το Cora θα χρησιμοποιεί, απλώς, ανοιχτούς χώρους όπως ταράτσες ή παρκινγκ για να απογειωθεί ή να προσγειωθεί.

Πότε θα βγει στην διάθεση του κοινού;

Η Kitty Hawk, ήδη, συνεργάζεται με την Zephyr Airworks, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2016 στη Νέα Ζηλανδία, και κατασκευάζει, επίσης, μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να καλείτε αερο-ταξί. Έχοντας λάβει την έγκριση για δοκιμή, το Cora κάνει πραγματικότητα αυτού του είδους την μετακίνηση, όπου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες θα καλούν αερο-ταξί όπως θα καλούσαν αυτοκίνητο σε υπηρεσίες σαν την Uber. Η εταιρεία αναφέρει πως συνεργάζεται με τις αρχές της πολιτικής αεροπορίας, αλλά δεν έχει δώσει, ακόμη, ημερομηνία για το πότε το Cora θα αρχίσει να χρησιμοποιείται κανονικά. Ωστόσο φαίνεται να αλλάζει τελείως το τοπίο των μετακινήσεων..

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.