Τα γυαλιά που εντοπίζουν τους εγκληματίες ειναι γεγονός!

Γυαλιά για τον εντοπισμό εγκληματιών: απίστευτη κινεζική τεχνολογία

Γυαλιά για τον εντοπισμό εγκληματιών - E-Marketing Clusters

Η Κίνα εξοπλίζει τους αστυνομικούς με γυαλιά ηλίου ικανά να αναγνωρίσουν εγκληματίες

Ξεχάστε τα γυαλιά της Google, αυτά τα επαναστατικά γυαλιά που αναπτύχθηκαν από την αμερικανική πολυεθνική και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκαν, λόγω έλλειψης αγοράς. Η καινοτομία έρχεται από την Κίνα τώρα, με γυαλιά ηλίου που είναι σε θέση να αναγνωρίσουν … εγκληματίες.

Η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αναγνώριση προσώπου. Άλλωστε, η δύναμη των συστημάτων παρακολούθησης στη χώρα ήταν γνωστή, ιδιαίτερα μέσω κάμερας ικανής να εντοπίζει με ακρίβεια τους πεζούς. Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με μια τεχνολογία που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο. Η αστυνομία στην πόλη Zhengzhou (ανατολική-κεντρική Κίνα) εξοπλίστηκε με γυαλιά που ανιχνεύουν την παρουσία εγκληματιών!

Χρήση και αποτελέσματα

Αυτά τα έξυπνα γυαλιά επιτρέπουν στην αστυνομία να εντοπίζει τους εγκληματίες με απλή σάρωση του πλήθους. Το σύστημα είναι σε θέση, σύμφωνα με τον διευθυντή της τεχνολογίας LLVision, να εντοπίσει ένα άτομο σε 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων με 10.000 προφίλ υψηλού κινδύνου. Λαμβάνοντας μια φωτογραφία του ύποπτου, ο αστυνομικός μπορεί να το συγκρίνει με τις αποθηκευμένες εικόνες. Αν υπάρχει ταυτοποίηση, πληροφορίες όπως το όνομα και η διεύθυνση του ατόμου θα σταλούν στον αστυνομικό.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από τότε που ξεκίνησε η χρήση της συσκευής, επτά άνθρωποι που αναζητούνταν έχουν συλληφθεί από την αστυνομία. Τα γυαλιά αναγνώρισαν επίσης άτομα που χρησιμοποιούσαν πλαστές ταυτότητες.

Μια μάλλον δυσοίωνη πρόοδος

Οι κριτικοί δεν βλέπουν αυτό το νέο εξοπλισμό με καλό μάτι. Ορισμένοι φοβούνται ότι θα ενισχύσουν περαιτέρω τη δύναμη της κινεζικής κυβέρνησης. Όπως υποστηρίζουν, τα γυαλιά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση πολιτικών αντιφρονούντων. Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει κατασκευάσει το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης με κάμερα. Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι 170 εκατομμύρια κάμερες CCTV είναι ήδη εγκατεστημένες στην Κίνα και άλλες 400 εκατομμύρια κάμερες αναμένεται να εγκατασταθούν τα επόμενα τρία χρόνια!

Αυτή η τεχνολογία, η οποία φαίνεται αποτελεσματική, δείχνει την απίστευτη πρόοδο της Κίνας στα συστήματα επιτήρησης και ανίχνευσης. Βέβαια, εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσο είναι μία χώρα όπου υπάρχει ελευθερία..

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.