Η Amazon λανσάρει πάνω από 70 δικά της brands

  • Home
  • Blog
  • Marketing
  • Η Amazon λανσάρει πάνω από 70 δικά της brands

Η Amazon λανσάρει πάνω από 70 δικά της brands

Amazon 70+ new brands - E-Marketing Clusters

Η Amazon έχει πλέον 74 μάρκες στο portfolio της. Η εταιρεία ξεκίνησε να αναπτύσσει τα δικά της brands από το 2009, με πιο γνωστό, το Amazon Basics, το οποίο προσφέρει αξεσουάρ ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, καθώς και είδη οικιακού και γραφειακού εξοπλισμού.

Στη συνέχεια, σταμάτησε για τέσσερα χρόνια, πριν λανσάρει τις πάνες μωρών της σειράς Amazon Elements. Κι ενώ  εκείνες απομακρύνθηκαν γρήγορα από την αγορά λόγω ενός προβλήματος σχεδιασμού, τα μωρομάντηλα και οι βιταμίνες της ίδιας σειράς εξακολουθούν να πωλούνται.

Τα νέα brands της Amazon

Από το περασμένο έτος, ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, επανήλθε. Δημιουργήθηκαν και διατέθηκαν περισσότερα από 70 εμπορικά σήματα, σύμφωνα με το ινστιτούτο ερευνών L2, πληροφορία που επιβεβαιώνεται και από την ιστοσελίδα Recode, ειδικός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Τα νέα εμπορικά σήματα αφορούν στη συντριπτική πλειοψηφία τους τη μόδα, την ένδυση, την υπόδηση και τα κοσμήματα.

Amazon 70+ brands

Το επόμενο βήμα

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να σταματήσει η ανάπτυξη της αγοράς. Η Amazon διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση της στρατηγικής των ανταγωνιστών της και για να ανταπεξέλθει στην πρόκληση, προωθώντας τα δικά της προϊόντα. Ορισμένοι πιστεύουν επίσης, ότι η εταιρεία θα μπορούσε να διαθέτει κάποια από τα brands σε πακέτα για συνδρομητές premium.

Amazon 70+ brands

Μερικά από τα νέα brands της Amazon :

206 Collective, Amazon Basics, Amazon Elements, Amazon Essentials, Denim Bloom, Mama Bear, Coastal Blue, Indigo Society, Isle Bay Linens, Kid Nation, Lily Parker, Madeline Kelly, Madison Denim, Goodsport, Moon and Back, Ocean Blues, Rebel Canyon,True Angel, Ugly Fair Isle, Velvet Rope, Wood Paper Company, Rivet, Stone & Beam, Happy Belly, Wickedly Prime, Presto, Pinzon κ.α.

 

Επίλογος

Τα marketplaces όπως το Amazon, είναι σίγουρα η επικρατούσα λύση στην μαζική διανομή brands, αλλά όταν κάτι γιγαντώνεται σε τέτοιο βαθμό ίσως να δείχνει στα μεμονωμένα brands τον δρόμο για πιο εξειδικευμένες προσεγγίσεις και άρα μικρότερα marketplaces με άλλες δομές και αξίες ….

 

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.