Η National Geographic μας ταξιδεύει στο διάστημα μέσω εικονικής πραγματικότητας!

Η National Geographic δημιούργησε “κράνη προβολής του διαστήματος” για την νέα της εκπομπή

Είναι ο μοναδικός τρόπος να ακούσετε τον Γουίλ Σμιθ να αφηγείται το “One Strange Rock”

Η National Geographic μας ταξιδεύει στο διάστημα μέσω εικονικής πραγματικότητας! - E-Marketing Clusters

Η National Geographic δημιούργησε μια ακόμη συναρπαστική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας για τη νέα της εκπομπή, “One Strange Rock“. Συνεργάστηκε με το εργαστήριο Tomorrow Lab της McCann και της Νέας Υόρκης για να δημιουργήσει κάτι εντελώς νέο ..τα κράνη προβολής του διαστήματος! Εξωτερικά, μοιάζουν με τον εξοπλισμό των αστροναυτών της NASA, καθώς το “One Strange Rock” επικεντρώνεται στους αστροναύτες και την θέα που έχουν από το διάστημα προς τη Γη. Εσωτερικά, όμως, διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για μια προσωπική εμπειρία θεάματος. Τα κράνη μοιάζουν με μικρούς κινηματογράφους, και τις θολωτές οθόνες IMAX που συναντούμε συνήθως στα μουσεία των επιστημών.

Φορώντας ένα τέτοιο κράνος είναι σαν μεταφερόμαστε κατευθείαν στο διάστημα.

Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινήσεων καθώς μπορεί ο θεατής να μετακινήσετε το κεφάλι του, όπως ένας πραγματικός αστροναύτης. Αρχικά στερεώνουν ιμάντες στους ώμους του θεατή, ώστε το κράνος να παραμείνει σταθερό. Στη συνέχεια, τοποθετούν το κράνος στο κεφάλι του θεατή και το δένουν. Κάθε κράνος διαθέτει ένα μικρό προβολέα λέιζερ 720p κι έναν φακό τύπου fisheye. Ούτως ώστε να έχουμε μια σωστή αναλογική εικόνα στη θολωτή οθόνη. Όσο για τον ήχο, υπάρχει ένα ηχείο ενσωματωμένο σε κάθε κράνος.

National Geographic

Η εικόνα της Γης αρχίζει να εμφανίζεται στον ορίζοντα. Είναι ο πιο προσιτός και αληθοφανής τρόπος για να δει κανείς την Γη όπως την βλέπει ένας αστροναύτης από το διάστημα. Η εμπειρία κρατάει λίγα λεπτά, αλλά προβάλλονται κάποιες επιλεγμένες στιγμές από την εκπομπή “One Strange Rock”, όπως τεράστιες εκρήξεις ηφαιστείων και μεγάλες καταιγίδες. Είναι, σίγουρα, μια περίεργη αλλά και μοναδική εμπειρία.

Το National Geographic σχεδιάζει να διαθέσει τα “κράνη προβολής του διαστήματος” σε σχολεία και πλανητάρια. Είναι ένας ιδανικός τρόπος για να προωθήσει το “One Strange Rock”, την μεγαλύτερη εκπομπή που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το κανάλι.

National Geographic

Η αφήγηση γίνεται από τον Γουίλ Σμιθ και η παραγωγή είναι του Ντάρεν Αρονόφσκι. Είναι μια μοναδική ματιά στον πλανήτη μας, μια ευκαιρία να δούμε πόσο ξεχωριστός είναι και να ταξιδέψουμε, έστω εικονικά, στο διάστημα.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.