Η Uber προχώρησε σε πώληση των δραστηριοτήτων της στην Grab.

  • Home
  • Blog
  • Applications
  • Η Uber προχώρησε σε πώληση των δραστηριοτήτων της στην Grab.

Η Uber αποχωρεί από τη νοτιοανατολική Ασία, πουλώντας τις δραστηριότητες της στην εταιρεία Grab.

 

Η Uber προχώρησε σε πώληση των δραστηριοτήτων της στην Grab - E-Marketing Clusters

Η Uber Technologies Inc. συμφώνησε να πουλήσει τις επιχειρήσεις της στη νοτιοανατολική Ασία στην αντίπαλη εταιρεία, Grab, έτσι, αποσύρθηκε από ακόμη μία ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή, για να σταματήσειη διαμάχη με έναν εξαγριωμένο τοπικό αντίπαλο.

Η συμφωνία

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Grab θα αποκτήσει όλες τις δραστηριότητες της Uber σε μια περιοχή 620 εκατομμυρίων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας παράδοσης τροφίμων UberEats. Η εταιρεία θα λάβει μερίδιο 27,5% από την Grab και ο διευθύνων σύμβουλος της θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Η Bloomberg News αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες έχουν φτάσει σε συμφωνία.

Έτσι, σηματοδοτείται μια νίκη για την Grab καθώς και την SoftBank Group, τον μεγαλύτερο μέτοχο και των δύο εταιρειών. Η εταιρεία της Masayoshi Son προωθεί τη μείωση του ανταγωνισμού στην αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία θα φτάσει τα 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025. Η Uber και η Grab, μαζί με δύο άλλες εταιρείες που στηρίζονται στην SoftBank – την Ola της Ινδίας και την εταιρεία Didi Chuxing της Κίνας – εκτελούν περίπου 45 εκατομμύρια διαδρομές την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η SoftBank τον Φεβρουάριο.

Για την Uber, η απόσυρση της επιχείρησής της από τη νοτιοανατολική Ασία μειώνει τις απώλειες πριν από την προγραμματισμένη αρχική δημόσια προσφορά το 2019. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία σηματοδοτεί την τελευταία υποχώρηση της πιο χρήσιμης start-up επιχείρησης του κόσμου σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη χώρα. Η Uber πούλησε τις επιχειρήσεις της στην Κίνα στην εταιρεία Didi το 2016 μετά από διαμάχες. Επίσης, διαπραγματευόταν μια παρόμοια κίνηση και στη Ρωσία πέρυσι.

Οι μετοχές της εταιρείας ComfortDelGro, της μεγαλύτερης εταιρείας ταξί της Σιγκαπούρης, σημείωσαν άνοδο έως 3%.

Τι σημαίνει αυτή η συμφωνία για τις δύο εταιρείες;

“Η σημερινή απόκτηση σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής. Ο συνδυασμός των επιχειρήσεων θα ηγηθεί της πλατφόρμας και θα έχει μεγάλη αποδοτικότητα στην περιοχή”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Grab, Άντονυ Ταν.

Ο Ντάρα Κοσροβσάι, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, πιέζει για την ενίσχυση των οικονομικών μιας εταιρείας που έχασε 10,7 δισ. δολάρια από την ίδρυση της, πριν από εννέα χρόνια. Ο Κοσροβσάι, σημείωσε, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ασία τον περασμένο μήνα, ότι έχει δεσμευτεί σε άλλες βασικές αγορές όπως η Ιαπωνία και η Ινδία. Ωστόσο, οι τελευταίες της κινήσεις υποδηλώνουν ότι η Uber εξαρτάται περισσότερο από ποτέ από την εγχώρια αγορά της Βόρειας Αμερικής, όπως και η προηγούμενη εταιρεία που εργαζόταν ο Κοσροβσάι, η Expedia με έδρα τις ΗΠΑ.

“Η συμφωνία θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τα σχέδιά μας για ανάπτυξη καθώς επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό στα προϊόντα και την τεχνολογία”, δήλωσε ο Κοσροβσάι.

Μία κερδοφόρα κίνηση για την Grab

Η Grab, η οποία ξεκίνησε ως εφαρμογή για ταξί, στην Κουάλα Λουμπούρ το 2012, έγινε, τα προηγούμενα χρόνια,η κυρίαρχη υπηρεσία μεταφοράς της περιοχής, με 4 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος από επενδύσεις. Πρόσφατα, αποτιμήθηκε στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την CB Insights. Σήμερα, με περισσότερα από 86 εκατομμύρια downloads εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε 191 πόλεις στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Μιανμάρ και την Καμπότζη.

Σύμφωνα με τον Άντονυ Ταν, “η πρόσφατη αυτή συμφωνία με την Grab έρχεται να σιγάσει τις διαμάχες για ηγεσία στη νοτιοανατολική Ασία”.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.