Αυτόματος πωλητής.. αυτοκινήτων;

Αυτόματος πωλητής.. αυτοκινήτων;

Alibaba's car vending machine

Η Ford και η Alibaba παρουσιάζουν το μηχάνημα αυτόματης πώλησης αυτοκινήτων

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford και η εταιρεία Alibaba, κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας, εισήγαγε πρόσφατα μια μηχανή αυτόματης πώλησης που επιτρέπει στους κατοίκους του Κουανγκτσόου της Κίνας να αγοράσουν αυτοκίνητο από το smartphone τους και ονομάζεται Super Test Drive Center.

Πώς λειτουργεί η αυτόματη πώληση;

Η ιδέα ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο από την κινέζικη εταιρεία. Οι υποψήφιοι πελάτες θα πρέπει μόνο να μεταβούν στην εφαρμογή Tmail της Alibaba για να επιλέξουν το όχημα που θέλουν. Αφού συμπληρώσουν τις βασικές πληροφορίες τους, μία φωτογραφία τους και κάνοντας την πληρωμή, θα πρέπει μόνο να πάνε στον μηχάνημα αυτόματης πώλησης και να παραλάβουν το αυτοκίνητο τους, έτοιμο για δοκιμή! Χάρη σε ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το όχημα που έχουν παραγγείλει θα παρουσιαστεί αυτόματα, χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινη αλληλεπίδραση του χρήστη με έναν πωλητή. Μόλις παραλάβουν το αυτοκίνητο, οι πελάτες θα έχουν στη διάθεση τους τρεις ημέρες για test drive.

Alibaba's car vending machine

Διαθεσιμότητα υπηρεσίας και οχημάτων

Υπάρχουν, διαθέσιμα στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης, ήδη, 10 οχήματα για το αγοραστικό κοινό της Κίνας. Μπορούν, για παράδειγμα, να επιλέξουν μεταξύ ενός Mustang, ενός Mondeo ή ενός Explorer. Για να αποφευχθεί η κακή χρήση, οι χρήστες δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τις πέντε δοκιμές σε διάστημα δύο μηνών και κάθε μοντέλο δεν μπορεί να δοκιμαστεί περισσότερες από μία φορές. Στην αγορά της Κίνας, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός μίας τέτοιας ιδέας. Έτσι, όταν ο πελάτης αποφασίσει να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο μπορεί να το κάνει χωρίς αναμονή ή αμφιβολίες, εφόσον έχει ήδη βρει τις επιλογές που θέλει και έχει ήδη τεστάρει το όχημα που τον ενδιαφέρει.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.