Ποια είναι τα 50 καλύτερα εργαλεία SEO ?

  • Home
  • Blog
  • SEO
  • Ποια είναι τα 50 καλύτερα εργαλεία SEO ?
Ποια είναι τα 100 καλύτερα εργαλεία SEO ? - E-Marketing Clusters

Ποια είναι τα 50 καλύτερα εργαλεία SEO ?

Το πρώτο βήμα για την βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας είναι να γνωρίζουμε την κατάταξη της, τα δυνατά και αδύνατα σημεία της. Πρέπει αρχικά να μετρήσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας σχετικά με διάφορες παραμέτρους της. Για αυτόν το λόγο πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι τα 50 καλύτερα εργαλεία SEO.

Στον κατάλογο που ακολουθεί παρατίθενται διάφορα seo tools τα οποία θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε αυτές τις μετρήσεις.

Θα ανανεώνουμε κάθε μήνα τον κατάλογο των εργαλείων, ώστε να έχετε πάντα την πιο φρέσκια και αξιόπιστη ενημέρωση.

Αυτή είναι η λίστα των επικρατέστερων Seo tools:

1. Alexa: Το εργαλείο αυτό είναι από τα πιο γνωστά και διατίθεται σε 2 εκδοχές, την δωρεάν και την επί πληρωμή.
Στην δωρεάν εκδοχή σας δίνει μια εικόνα για την κατάταξη της δικής σας ιστοσελίδας και των ανταγωνιστών σας με βάση την επισκεψιμότητα (τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο)
Στην επί πληρωμή εκδοχή της έχετε αναλυτικές μετρήσεις για την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας καθώς και ελέγχους οι οποίοι σας βοηθάνε να εντοπίσετε περιοχές όπου μπορείτε να επέμβετε, ώστε να την βελτιστοποιήσετε.

2. Answer the Public: Πρόκειται για ένα εργαλείο keyword με το οποίο παίρνετε ιδέες για λέξεις-κλειδιά ταξινομημένες σε κατηγορίες. Υποστηρίζονται διάφορες γλώσσες (προς το παρόν τα ελληνικά δεν υποστηρίζονται).

3. Audience Insights: Ένα σημαντικό εργαλείο Facebook που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις τους. Με βάση αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε να δημιουργήσουμε χαρακτήρες πελατών, δηλαδή συνοπτικές περιγραφές ενός αντιπροσωπευτικού τύπου κάθε ομάδας στόχου στην οποία απευθυνόμαστε.

4. Ahrefs: Ένα από τα καλύτερα εργαλεία SEO για να ελέγξετε τα backlinks της ιστοσελίδας σας και των ανταγωνιστών σας. Προσφέρει δωρεάν και αμειβόμενες υπηρεσίες. Αυτό βοηθά επίσης να ανιχνεύσετε ανακατευθύνσεις που δείχνουν τις διευθύνσεις URL των ανταγωνιστών και να δώσετε ένα πλεονέκτημα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

5. Algoroo: Εργαλείο που παρακολουθεί αλλαγές στον αλγόριθμο της Google σε μηνιαία, εβδομαδιαία και καθημερινή βάση.

6. AMP Validator: Ελέγξτε αν η σελίδα AMP (επιταχυνόμενες κινητές σελίδες) του ιστότοπού σας είναι λάθος, καταχωρίστε τη διεύθυνση URL της σελίδας AMP που σας ενδιαφέρει και δείτε εάν η κατάσταση επικύρωσης είναι επιτυχής.

7. Anchor Text Over Optimization tool: Από τα πολύ χρήσιμα εργαλεία SEO για να διαπιστώσετε εάν το κείμενο αγκυροβόλησης στα backlinks σας είναι βελτιστοποιημένο σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτό που η Google θεωρεί φυσικό. Για τις λέξεις-κλειδιά που έχουν μη φυσιολογική συχνότητα εμφάνισης στο κείμενό τους, υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας.

8. Bing Webmaster Tools:  Τα εργαλεία seo της Microsoft είναι χρήσιμα επειδή μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες για να βελτιώσετε τον ιστότοπό σας.

9. Byte Check: Μετρήστε το χρόνο που χρειάζεται για να φορτώσετε το πρώτο byte της ιστοσελίδας σας (TTFB – Time To First Byte). Η Google έχει δηλώσει ότι ο χρόνος απόκρισης του διακομιστή πρέπει να είναι μικρότερος από 200 ms.

10. Buzzsumo: Ενδιαφέρουσα εφαρμογή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο σε κοινωνικά μέσα για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια πιο αποτελεσματική στρατηγική περιεχομένου για τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης που σας ενδιαφέρουν.

11. BuzzStreamΧρήσιμο εργαλείο για την υλοποίηση εκστρατειών οικοδόμησης συνδέσμων. Παρέχει υπηρεσία δωρεάν δοκιμής ενός μηνός.

12. BuiltWith: Βρείτε την τεχνολογία πίσω από κάθε δικτυακό τόπο. Ιδανικό για την ανάλυση των ανταγωνιστών σας.

13. Broken Link CheckerΠρακτικό και εύκολο στη χρήση εργαλείο για την ανίχνευση σπασμένων συνδέσεων στον ιστότοπό σας. Ανιχνεύει τη διεύθυνση URL όπου βρίσκεται ο σπασμένος σύνδεσμος και τη θέση του στον κώδικα της ιστοσελίδας.

14. BodifyΙσχυρός ανιχνευτής με βάση το σύννεφο που υποστηρίζει περαιτέρω την ανάλυση των αρχείων καταγραφής διακομιστών. Παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ανίχνευσης των μηχανών αναζήτησης στον ιστότοπό σας.

15. Banana Tag: Επιτρέπει την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω του Gmail, του Outlook ή άλλων πλατφορμών και παρέχει στατιστικά στοιχεία για το πόσα έχουν διαβαστεί. Διαθέτει δωρεάν και αμειβόμενες επιλογές.

16. Clique HunterΒρείτε ευκαιρίες για νέα backlinks με αυτό το Majestic εργαλείο. Εισάγετε έως και 10 ονόματα τομέα σε ανταγωνιστικούς ιστότοπους και βρείτε ιστοσελίδες για να δημιουργήσετε αναστροφές. Στην ελεύθερη έκδοση, οι πληροφορίες είναι λιγότερες.

17. Check Your Listing: Ελέγξτε εάν η επιχείρησή σας εμφανίζεται τοπικά όταν οι δυνητικοί πελάτες σας την αναζητούν.

18. Check My LinksΠρόκειται για μια επέκταση του Chrome που ελέγχει τον ιστότοπό σας για σπασμένους συνδέσμους.

19. CDN FinderΕλέγξτε εάν ένας ιστότοπος χρησιμοποιεί ένα CDN (Content Delivery Network) και ποιο συγκεκριμένα. Το CDN χρησιμοποιείται για να “εξυπηρετεί” το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας από διακομιστές γεωγραφικά κοντά στους επισκέπτες του. Το αποτέλεσμα της χρήσης του είναι η βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπου.

20. Card ValidatorΕλέγξτε αν οι κοινωνικές μετα-ετικέτες στον ιστότοπό σας στο Twitter πρέπει να βελτιωθούν.

21. Edgerank checker: Μετρήστε τη δημοτικότητα της σελίδας σας στο Facebook με δωρεάν και αμειβόμενη χρήση.

22. Easel.lyΈνα από τα πιο έξυπνα εργαλεία SEO για τη δημιουργία infographics. Με τις πιο πρόσφατες ειδήσεις, μπορούμε να δημιουργήσουμε εμφανιζόμενο περιεχόμενο που μας προσφέρει ποιότητα backlinks.

23. Domain names .grΜάθετε ποιος κατέχει το όνομα τομέα .GR που σας ενδιαφέρει.

24. Domain Blacklist CheckΕλέγξτε εάν ο τομέας σας βρίσκεται στη μαύρη λίστα λόγω δραστηριότητας ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

25. DeepCrawlCloud crawler ιστότοπου ικανό να ανιχνεύσει πάνω από 10.000.000 ανά έλεγχο.

26. CopyScapeΕλέγξτε αν έχει γίνει αντιγραφή περιεχομένου από τον ιστότοπό σας. Η Google τιμωρεί το διπλό περιεχόμενο, δηλαδή το επαναλαμβανόμενο περιεχόμενο, τόσο εντός όσο και εκτός του ιστότοπου. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να επαληθεύσετε ότι το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στον ιστότοπό σας είναι μοναδικά δικό σας είναι να το συνδέσετε με τον λογαριασμό σας στο Google+. Αυτή η ενέργεια ονομάζεται Google Authorship.

27. ConspireΕργαλείο δικτύου. Αυτό σας επιτρέπει να προσεγγίσετε έμμεσα έναν επηρεαστή που θέλετε να εκμεταλλευτείτε για σκοπούς SEO. Με το Conspire μπορείτε να δείτε ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχετε ανταλλάξει με αυτόν τον παράγοντα επιρροής και να τους ζητήσετε να σας συμβουλεύσουν.

28. CloudFlareΒελτιώστε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας παρέχοντας το περιεχόμενό της από τους εξυπηρετητές που βρίσκονται πιο κοντά στους επισκέπτες της. Επίσης, αυξάνει την ασφάλειά. Διαθέτει δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές.

29. Cloaking checkerΑνήκει στην κατηγορία των εργαλείων seo και ελέγχει εάν ο ιστότοπος που σας ενδιαφέρει χρησιμοποιεί μια παράνομη τεχνική βελτιστοποίησης ιστοσελίδων που ονομάζεται cloaking.

30. Google trendsΑπό τα πιο σημαντικά εργαλεία seo για να παρακολουθείτε τις τάσεις για τα keywords που σας ενδιαφέρουν.

31. Google SERP Snippet Optimization ToolΔείτε πώς θα εμφανίζεται ο ιστότοπός σας στα αποτελέσματα αναζήτησης, ιδίως τον τίτλο, τη μετα-περιγραφή και τη διεύθυνση URL.

32. Google Penalty checkerΈνα εργαλείο για να καθορίσετε πόσο επηρεάστηκε ο ιστότοπός σας από ενημερώσεις αλγορίθμων της Google. Στην δωρεάν έκδοση μπορείτε να παρακολουθήσετε έως και δύο ιστοσελίδες και οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι μέχρι 3 μήνες πριν από την ημερομηνία ελέγχου.

33. Google PageRank checker: Ρίξτε μια ματιά στο PageRank (PR) ή στην αξιολόγηση που η Google παρέχει θεωρητικά στον ιστότοπό σας. Ένα από τα εργαλεία seo με τα οποία μπορείτε επίσης να δείτε το PR των ανταγωνιστών σας ή τις ιστοσελίδες που σκοπεύετε να δημιουργήσετε backlinks. Προφανώς το πραγματικό PR που προσφέρει η Google δεν είναι γνωστό σε κανέναν, αυτό το εργαλείο παρέχει απλώς μια εκτίμηση.

34. Google My Business: Δώστε στην Google τη φυσική διεύθυνση της εταιρείας σας και βελτιώστε την αξιοπιστία της, η οποία έχει θετικό αντίκτυπο στα πρώτα οργανικά αποτελέσματα και εμφανίζεται στους Χάρτες Google.

35. Google CorrelateΣας παρουσιάζει τα θέματα που συσχετίζει η Google με τη λέξη-κλειδί που σας ενδιαφέρει. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εντοπίσετε και να εκμεταλλευτείτε αναφορές που δεν έχετε καταλάβει.

36. Google Copyright RemovalΕργαλείο που περιλαμβάνεται στα Webmaster Tools της Google που σας επιτρέπει να αναφέρετε ιστοσελίδες που έχουν αντιγράψει το περιεχόμενό σας.

37. Free robots.txt checker: Εξαιρετικό εργαλείο για τον έλεγχο των αρχείων robots.txt του ιστότοπού σας. Χρησιμοποιήστε το, μπορείτε να βρείτε σφάλματα που προκαλούν προβλήματα με τα ρομπότ μηχανών αναζήτησης.

38. FollowerwonkΈνα από τα πιο ενδιαφέροντα εργαλεία SEO για να βρείτε πιθανούς πελάτες και συνεργάτες στο Twitter. Απλά πληκτρολογήστε τον όρο που ψάχνετε και θα έχετε τα αποτελέσματα ταξινομημένα από την κοινωνική τους δημοτικότητα. Ιδανικό για τον εντοπισμό ιστολογίων όπου το blogging των επισκεπτών μπορεί να φιλοξενήσει στρατηγικά blog και να βελτιώσει το SERP και την επισκεψιμότητα του ιστότοπού σας.

39. Fold testerΜάθετε ποιο μέρος του ιστότοπού σας βλέπουν οι επισκέπτες σας χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν προς τα κάτω. Ανάλογα με την ανάλυση οθόνης που χρησιμοποιούν, θα δουν ένα διαφορετικό τμήμα. Το τελευταίο ονομάζεται above the fold και αυτό πρέπει να περιλαμβάνει τις πιο σημαντικές ενέργειες που θέλετε να κάνει ο επισκέπτης, π.χ. να μοιράζεται το περιεχόμενο στα κοινωνικά μέσα.

40. Gzip compression testΕλέγξτε αν οι εικόνες στον ιστότοπό σας είναι συμπιεσμένες. Ο σκοπός της συμπίεσης των εικόνων είναι να μειωθεί το μέγεθός τους ώστε να γίνει πιο γρήγορη η ιστοσελίδα σας.

41. GuessΠρόκειται για έναν ανιχνευτή CMS, ο οποίος σας επιτρέπει να εντοπίσετε το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου και την έκδοσή του, στους ιστότοπους που σας ενδιαφέρουν (για παράδειγμα ανταγωνιστικοί ιστότοποι).

42. GT metrixΕξαιρετικό εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας του ιστότοπού σας. Σας δίνει τους χρόνους πλήρης φόρτωσης της σελίδας και μετρήσεις από δύο αξιόπιστα εργαλεία, Page Speed και YSlow. Τα δύο αυτά εργαλεία σας δίνουν και συμβουλές για τη βελτίωση της ταχύτητας του ιστότοπού σας.

43. Google Zeitgeist: Δείτε τις κορυφαίες αναζητήσεις στο Google σε παγκόσμιο ή εθνικό επίπεδο. Οι αναζητήσεις παρουσιάζονται επίσης ξεχωριστά για τους ανθρώπους, τα γεγονότα, τους αθλητές, τις ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης, τα hashtags Google+, τις ταινίες, τους ηθοποιούς, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα βίντεο του YouTube.

44. Google webmaster toolsΈνα από τα σημαντικότερα εργαλεία SEO, αφού η Google είναι η πιο σημαντική μηχανή αναζήτησης. Δείχνοντας ότι είστε ο webmaster της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι τι λέει η Google γι ‘αυτήν.

45. LighthouseΠρόκειται για μια επέκταση του Chrome που μετράει την απόδοση του ιστότοπού σας, την προσβασιμότητά του και ελέγχει τις προοδευτικές εφαρμογές ιστού.

46. Moz Analytics: Πλήρης σουίτα εργαλείων seo για επαγγελματίες βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Διατίθεται με ένα μήνα δωρεάν χρήσης.

47. Pingdom Website Speed TestΜετρήστε την ταχύτητα του ιστοτόπου σας και προσδιορίστε πού πρέπει να εστιάσετε για να μειώσετε το μέγεθος του και να εντοπίσετε τα σημεία που επιβραδύνουν τη φόρτωσή του.

48. SEO SiteCheckup: Εξαιρετικό εργαλείο που εντοπίζει διαθέσιμες βελτιώσεις στον ιστότοπο σας. Αναλύστε 42 παραμέτρους αναφορικά με την ταχύτητα και το SEO της σελίδας σας, με δωρεάν την πρώτη δοκιμή.

49. TrelloΧρήσιμο εργαλείο διαχείρισης έργου για αυξημένη παραγωγικότητα. Σας βοηθά να οργανώσετε τις σκέψεις σας και τις ενέργειες που θέλετε να κάνετε πάνω στα project σας.

50. Yoast WordPress SEO Plugin: Εξαιρετικό plugin για να βελτιστοποιήσετε το SEO των σελίδων και των άρθρων σας στο WordPress. Χρησιμοποιώντας το, συνειδητοποιείτε στην πράξη τις πτυχές του SEO στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα απαραίτητο plugin.

Δωρεάν Website Check-up - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.