Τι είναι η νέα ενημέρωση Google BERT ?

  • Home
  • Blog
  • SEO
  • Τι είναι η νέα ενημέρωση Google BERT ?
Τι είναι η νέα ενημέρωση Google BERT ? - E-Marketing Clusters

Ενημέρωση BERT Google – Τι σημαίνει ?

Η Google ανακοίνωσε αυτό που ονόμασαν την πιο σημαντική ενημέρωση των πέντε τελευταίων ετών. Η ενημερωμένη έκδοση του BERT επηρεάζει το 10% των ερωτημάτων αναζήτησης. Τι είναι το BERT και πώς θα επηρεάσει το SEO;

Το BERT είναι μία σημαντική Google ενημέρωση.

Σύμφωνα με την Google, αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα επηρεάσει σύνθετα ερωτήματα αναζήτησης που εξαρτώνται από το περιβάλλον.

Τι είναι ο αλγόριθμος BERT ?

Ο αλγόριθμος BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers) είναι ένας deep learning αλγόριθμος που σχετίζεται με τη φυσική επεξεργασία γλώσσας. Βοηθάει μια μηχανή να καταλάβει τι σημαίνουν οι λέξεις σε μια πρόταση, αλλά χωρίς να χάνεται το νόημα.

Ο BERT βελτιώνει την κατανόηση του ερωτήματος αναζήτησης

Η νέα ενημέρωση  της Google βελτιώνει τον τρόπο κατανόησης των ερωτημάτων αναζήτησης από την Google. Η BERT αναλύει ερωτήματα αναζήτησης, όχι ιστοσελίδες.  Ωστόσο, το SEO στις σελίδες γίνεται πιο σημαντικό από την άποψη χρήσης λέξεων με ακριβής τρόπους. Η ενημέρωση BERT της Google ενδέχεται να μην βοηθάει ελλιπές και πρόχειρο περιεχόμενο.

H Google xρησιμοποιεί BERT για να κατανοήσει όλες τις αναζητήσεις ?

Oχι ακριβώς. Το BERT θα βελτιώσει την κατανόηση της Google για περίπου μία στις 10 αναζητήσεις στα αγγλικά στις Η.Π.Α.

Η Google σε ανάρτησή της σε blog έγραψε πως σε μεγαλύτερες προτάσεις αναζήτησης που είτε μοιάζουν με προφορικού λογου είτε περιέχουν προθέσεις όπως «για» και «σε» που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για το νόημα, η αναζήτηση θα μπορεί να κατανοήσει το ερώτημα.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ερωτήματα συνομιλητικά ούτε περιλαμβάνουν προθέσεις. Αναζητήσεις άλλου τύπου όπως είναι οι σύντομες φράσεις αναζήτησης, μπορεί να μην απαιτούν την επεξεργασία της φυσικής γλώσσας που παρέχει το BERT.

Πηγές:
searchenginejournal
searchengineland

Δωρεάν Website Check-up - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.