Στις ΗΠΑ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία παράδοσης με drone!

  • Home
  • Blog
  • Smart Technology
  • Στις ΗΠΑ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία παράδοσης με drone!

Στις ΗΠΑ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία παράδοσης με drone! - E-Marketing Clusters

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη μια υπηρεσία παράδοσης στις ΗΠΑ από αυτόνομο drone, χωρίς την συμμετοχή της Amazon.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (Federal Aviation Administration – FAA) ανακοίνωσαν, τον Μάιο, ότι έχουν επιλέξει 10 περιοχές που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ενσωμάτωσης των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (Unmanned Aircraft Systems – UAS).

Αυτή η νέα πρωτοβουλία, της Υπουργού Μεταφορών, Elaine Chao, αποσκοπεί στην επιτάχυνση της ενσωμάτωσης αυτόνομων αεροσκαφών drone στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ διεξάγοντας δοκιμές σε μικρότερες περιοχές της χώρας, σε συνεργασία με εταιρείες τεχνολογίας. Σκοπός είναι η ανανέωση των κανονισμών σχετικά με την ανάπτυξη των drone.

Η FAA έλαβε 149 προτάσεις συμμετοχής για το πιλοτικό πρόγραμμά της αν και τελικά θα εφαρμοστεί σε 10 μόνο περιοχές. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια, θα δοκιμάσουν τις ιδέες και τα συστήματά τους για να διαπιστώσουν εάν είναι δυνατόν να ενσωματωθούν με ασφάλεια τα drone. Ήδη έχει προταθεί μια σειρά δοκιμών, για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και τους προμηθευτές τροφίμων και ιατρικών ειδών.

Στις ΗΠΑ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία παράδοσης με drone! - E-Marketing Clusters

Ποιες περιοχές θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα;

Οι περιοχές που έχει εγκρίνει η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα παραδόσεων μέσω drone είναι το Ρίνο στη Νεβάδα, η Βιρτζίνια, η Βόρεια Καρολίνα, το Μέμφις και η Κομητεία Σέλμπι στο Τενεσί, η Κομητεία Λι στη Φλόριντα, το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, το Έθνος Choctaw της Οκλαχόμα, το Κάνσας, η Βόρεια Ντακότα και η Αλάσκα.

Στις ΗΠΑ σύντομα θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία παράδοσης με drone! - E-Marketing Clusters

Γιατί δεν συμμετέχει η Amazon;

Πολλές από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να φέρουν τα drone στις ΗΠΑ ήδη συμμετέχουν στο εγκεκριμένο πρόγραμμα της FAA. Ωστόσο, μία από τις μεγαλύτερες παραλείψεις είναι η Amazon. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει, το 2013, ότι είχε σκοπό να προχωρήσει στην παράδοση μικρών πακέτων με drone, στους prime συνδρομητές της στο εγγύς μέλλον. Έκτοτε, οι δοκιμές που πραγματοποίησε, ακόμη και η κυκλοφορία μιας πιλοτικής υπηρεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι προτάσεις της για τον κανονισμό που θα έπρεπε να εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, δεν απέφεραν καρπούς.

Σε δήλωση της, η Amazon επιβεβαίωσε ότι απορρίφθηκε από το πρόγραμμα. «Παρόλο που είναι ατυχές, οι εφαρμογές στις οποίες συμμετείχαμε δεν επιλέχθηκαν, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Διοίκησης για τη δημιουργία ενός καινοτόμου πιλοτικού προγράμματος στον τομέα των αερομεταφορών και των drone στην Αμερική» δήλωσε ο Brian Huseman, αντιπρόεδρος της Δημόσιας Πολιτικής της Amazon. «Στην Amazon Prime Air, εστιάζουμε στην ανάπτυξη ενός ασφαλούς μοντέλου drone και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να γίνει αυτό πραγματικότητα».

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.