5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας – Τηλεεργασίας

  • Home
  • Blog
  • Εργασία
  • 5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας – Τηλεεργασίας
5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας - Τηλεργασίας - E-Marketing Clusters

5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας – Τηλεεργασίας

Ένα πράγμα που γνωρίζουμε καλά στην E-Marketing Clusters είναι ότι η απομακρυσμένη εργασία είναι ένα βασικό συστατικό για την οικοδόμηση μιας εταιρείας υψηλής απόδοσης και ποικιλομορφίας. Όταν χρειάζεσαι ανθρώπους με ιδιαίτερα ταλέντα και δεξιότητες, δεν γνωρίζεις σε ποιο μέρος της χώρας θα τους βρεις και ίσως δεν μπορείς να τους προσφέρεις το κίνητρο να αλλάξουν τόπο διαμονής. Μπορείς όμως να δημιουργήσεις τακτικές απομακρυσμένης εργασίας – Τηλεεργασίας, για να τους εντάξεις στο ανθρώπινο δυναμικό σου.

Ενώ είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι έχουν πολλά κοινά με τους μη εξ αποστάσεως εργαζομένους, υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές, όχι ως προς την ουσία της συνεργασίας, αλλά ως προς την διαμόρφωση της. Πρόκειται δηλαδή για την υιοθέτηση ψηφιακών εργαλείων με στόχο την προσαρμογή των δεξιοτήτων, των ροών εργασίας και του τρόπου ζωής των εργαζομένων μας, ώστε να μπορούν να λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο.

Εδώ είναι μερικές τακτικές απομακρυσμένης εργασίας – τηλεεργασίας, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν:

5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας - Τηλεργασίας - E-Marketing Clusters

1. Επικοινωνία και Τεχνολογία

Όταν το άτομο δεν είναι δίπλα σας, η επικοινωνία γίνεται περισσότερο σκόπιμη – και μερικές φορές – πιο περίπλοκη. Η ύπαρξη των δυνατοτήτων της τεχνολογίας για επικοινωνία είναι σημαντική – από τα απλά imessage έως τις πλατφόρμες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων σαν το Slack – αλλά για να αγγίξεις την ευκολία πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς την νέα τεχνολογία και να την εντάξεις στις τακτικές απομακρυσμένης εργασίας – τηλεεργασίας.

5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας - Τηλεργασίας - E-Marketing Clusters

2. Ωράριο εργασίας και Ψηφιακά Εργαλεία

Η έξυπνη εργασία έναντι της σκληρής εργασίας, είναι εξίσου σημαντική για τους remote υπαλλήλους, όπως και για τους υπαλλήλους του γραφείου. Και για να το κάνουμε αυτό, οι αντίστοιχοι πόροι πρέπει να είναι διαθέσιμο και στους δύο. Για παράδειγμα, να ενθαρρύνουμε τη χρήση του εργαλείου ωρών εργασίας της Google για να διασφαλίσουμε ότι οι υπάλληλοι δεν εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να πετύχουν τους στόχους τους.

5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας - Τηλεργασίας - E-Marketing Clusters

3. Ομαδικές Συναντήσεις και Ψηφιακή Κουλτούρα

Μπορεί να είναι δύσκολο να συμμετάσχετε σε μια συνάντηση αν είστε ο μόνος που καλεί από μακριά. Έχουμε διαπιστώσει ότι η εμφύσηση ενσυναίσθησης σε απλές ομαδικές συναντήσεις μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά. Ενθαρρύνουμε τις διασκορπισμένες ομάδες να έχουν πλήρως εικονικές συναντήσεις, με ισότιμους όρους κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.
Μια καλή τακτική είναι σε κάθε συνάντηση να ζητάει ο team leader συστηματικά την γνώμη των μελών της ομάδας που δεν είναι παρόντα, ώστε να συνηθίσουν όλοι την πολυμορφική ομάδα και να αισθάνονται ισότιμα μέλη της.

5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας - Τηλεργασίας - E-Marketing Clusters

4. Τεχνολογία + Τακτικές = Δικτύωση

Η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να διασφαλίσει την επιτυχημένη δικτύωση και την αίσθηση του “ανήκειν” των εργαζομένων. Πρέπει κάθε εταιρεία να υιοθετήσει συγκεκριμένες τακτικές ενθάρρυνσης της δικτύωσης και του δεσίματος της ομάδας, Να οριστεί για παράδειγμα μια ημέρα της εβδομάδας όπου οι απομακρυσμένοι υπάλληλοί θα μοιράζονται τις συμβουλές τους για επιτυχημένη απομακρυσμένη εργασία ή μια ημέρα όπου όλοι θα πρέπει να πουν μια έξυπνη ατάκα για καλημέρα.

5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας - Τηλεργασίας - E-Marketing Clusters

5. E-Learning (Τηλ-εκπαίδευση)

Η εκπαίδευση των εργαζομένων είναι σημαντική για την αύξηση την κερδοφορίας μιας επιχείρησης και η τηλεεκπαίδευση κάθε είδους, όπως το E-Learning, την κάνει οικονομικά προσιτή, αλλά και αυξάνει την αποτελεσματικότητα της. Στην περίπτωση ύπαρξης εργαζομένων από απόσταση, το E-Learning είναι κάτι περισσότερο από αναγκαίο για την εκπαίδευση ανθρώπων που έχουν συνηθίσει να τα κάνουν όλα στον δικό τους χρόνο και με τον δικό τους τρόπο.

5 Τακτικές Απομακρυσμένης Εργασίας - Τηλεργασίας - E-Marketing Clusters

Συμπέρασμα

Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να υιοθετήσουν άμεσα νέες τακτικές με χρήση ψηφιακών εργαλείων, για να μπορούν να κάνουν την δουλειά τους πιο αποτελεσματικά και πιο οικονομικά.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η απομακρυσμένη εργασία δεν είναι το μέλλον, αλλά είναι το παρόν!

Ομάδα Facebook Δουλεύουμε Σπίτι - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.