Διαχείριση Ιστοσελίδας: 7 Λόγοι και 1 Συμβόλαιο

7 Λόγοι για να κάνετε Συμβόλαιο Διαχείρισης Ιστοσελίδας - E-Marketing Clusters Blog

Διαχείριση Ιστοσελίδας. Γιατί να κάνετε Συμβόλαιο ;

 

Κάνατε μια σύγχρονη κι αποτελεσματική ιστοσελίδα, αλλά η διαχείριση ιστοσελίδας σας διέφυγε ως παράγοντας επιτυχίας. Ο στόχος είναι όχι απλώς να παραμείνει η σελίδα σας αποτελεσματική και να μην φθαρεί μέσα στον χρόνο, αλλά να αναπτυχθεί και η δραστηριότητα σας.

Οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό ένας πελάτης να αναθέτει τη διαχείριση της ιστοσελίδας του σε εξειδικευμένη εταιρεία που δεσμεύεται με συμβόλαιο, είναι πολλοί.

7 όμως είναι οι σημαντικότεροι :

1. Η εταιρεία αναλαμβάνει τα αντίγραφα ασφαλείας (backups) του website. Ένα σωστό αντίγραφο ασφαλείας αποτελείται από τα αρχεία και τη Βάση Δεδομένων του site και θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

2. Η εταιρεία αναλαμβάνει τις ενημερώσεις ασφαλείας (updates) του website. Ενημερώσεις ασφαλείας δέχονται όλα τα επιμέρους “σημεία” ενός website, από τον πυρήνα του CMS (WordPress, Joomla κτλ) μέχρι τα πρόσθετα (plugins) ή την έκδοση PHP του server.

3. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη ρύθμιση τείχους προστασίας του website. Με τα απαραίτητα εργαλεία και τις απαραίτητες γνώσεις των εξειδικευμένων designer/developer της, αναγνωρίζει τα ευάλωτα σημεία του website και τα θωρακίζει. Έτσι συμβάλλει στην επιπρόσθετη ασφάλεια από κακόβουλες επιθέσεις.

4. Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει τις βασικές παραμετροποιήσεις SEO και ταχύτητας της ιστοσελίδας. Ένας καλός προγραμματισμός SEO (Search Engine Optimization) και μία καλή απόδοση ταχύτητας στο website ανεβάζουν τη σελίδα υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Είναι χαρακτηριστικά που δεν εκτιμά μόνο η Google, αλλά και ο επισκέπτης της σελίδας.

5. Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει την γενική αναθεώρηση της σελίδας και διορθώνει τυχόν σχεδιαστικά ή λειτουργικά λάθη. Ο κώδικας HTML, CSS, PHP και JS είναι αυτός που συνθέτει μία ιστοσελίδα και η διαχείριση του μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

6. Η εταιρεία διαθέτει πάντα κάποιον εξειδικευμένο designer/developer για να λύσει τυχόν δυσλειτουργίες στις φόρμες επικοινωνίας ή παραγγελιών.

7. Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει την εναρμόνιση της ιστοσελίδας με τον νέο νόμο προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR). Η διαδικασία εναρμόνισης περιλαμβάνει 12 βήματα και καλύπτει όλο το λειτουργικό και νομικό φάσμα κάλυψης του πελάτη.

Κίνδυνοι από μη ανάθεση:

1. Αρχικά, ο πελάτης μη έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις διαχείρισης ενός website, είναι εύκολο να προκαλέσει στο website σχεδιαστικά ή λειτουργικά σφάλματα που θα απομακρύνουν τον επισκέπτη ή δυνητικό πελάτη. Για παράδειγμα, μία λάθος ρύθμιση της φόρμας επικοινωνίας ή της φόρμας παραγγελιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

2. Επιπλέον, μία λάθος κίνηση κατά τη διαδικασία ενημερώσεων ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει σε σχεδιαστικά ή λειτουργικά σφάλματα ή ακόμη και στη διακοπή λειτουργίας του website. Οι ενημερώσεις προσθέτων πολλές φορές κρύβουν κινδύνους ασυμβατότητας με τις τρέχουσες εκδόσεις CMS. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η συνεχής επιμόρφωση και αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις τρέχουσες εκδόσεις.

3. Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μία λάθος κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία της ιστοσελίδας, σε ακούσια διαγραφή κάποιου ριζικού καταλόγου ή αρχείου ή ακόμη και στη διακοπή λειτουργίας του website.

4. Στην περίπτωση που δεν γίνει σωστά η ρύθμιση του τείχους προστασίας ή δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τότε το website παραμένει ευάλωτο σε επιθέσεις. Επιθέσεις πραγματοποιούνται καθημερινά. Μία θωρακισμένη ιστοσελίδα όμως δυσχεραίνει το έργο ενός κακόβουλου hacker.

Συμπέρασμα

Όλα τα παραπάνω μας βοηθούν να κατανοήσουμε πως η ανάθεση της διαχείρισης ενός website σε εξειδικευμένη εταιρεία κρίνεται απαραίτητη όταν θέλουμε να έχουμε μία λειτουργική και ασφαλή σελίδα. Και μην ξεχνάμε πως ένα σχεδιαστικό ή λειτουργικό λάθος από μη ανάθεση είναι ικανό να μας κοστίσει πολύ παραπάνω σε χρόνο και σε χρήμα.

 

Ζητήστε άμεσα μια προσφορά για Συμβόλαιο Διαχείρισης Ιστοσελίδας

Δωρεάν eBook "Οδηγός αποκωδικοποίησης - 7 Σημάδια Ανησυχίας” - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.