7 Λόγοι για να κάνετε Συμβόλαιο Διαχείρισης Ιστοσελίδας

7 Λόγοι για να κάνετε Συμβόλαιο Διαχείρισης Ιστοσελίδας - E-Marketing Clusters Blog

Κάνατε μια σύγχρονη κι αποτελεσματική σελίδα, αλλά ο στόχος είναι όχι απλώς να παραμείνει έτσι και να μην φθαρεί μέσα στον χρόνο, αλλά να αναπτυχθεί και η δραστηριότητα σας.

Γιατί να κάνετε Συμβόλαιο Διαχείρισης Ιστοσελίδας ;

Οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντικό ένας πελάτης να αναθέτει τη διαχείριση του website του σε εξειδικευμένο web designer/developer είναι πολλοί, αλλά μπορούν να αναπτυχθούν σε 7 σημεία :

  • Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει τα αντίγραφα ασφαλείας (backups) του website. Ένα σωστό αντίγραφο ασφαλείας αποτελείται από τα αρχεία και τη Βάση Δεδομένων του site και θα πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει τις ενημερώσεις ασφαλείας (updates) του website. Ενημερώσεις ασφαλείας δέχονται όλα τα επιμέρους "σημεία" ενός website, από τον πυρήνα του CMS (WordPress, Joomla κτλ) μέχρι τα πρόσθετα (plugins) ή την έκδοση PHP του server.
  • Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει τη ρύθμιση τείχους προστασίας του website. Με τα απαραίτητα εργαλεία και τις απαραίτητες γνώσεις αναγνωρίζει τα ευάλωτα σημεία του website και τα θωρακίζει. Έτσι συμβάλλει στην επιπρόσθετη ασφάλεια από κακόβουλες επιθέσεις.
  • Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει τις βασικές παραμετροποιήσεις SEO και ταχύτητας της ιστοσελίδας. Ένας καλός προγραμματισμός SEO (Search Engine Optimization) και μία καλή απόδοση ταχύτητας στο website ανεβάζουν τη σελίδα υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Είναι χαρακτηριστικά που δεν εκτιμά μόνο η Google, αλλά και ο επισκέπτης της σελίδας.
  • Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει την γενική αναθεώρηση της σελίδας και διορθώνει τυχόν σχεδιαστικά ή λειτουργικά λάθη. Ο κώδικας HTML, CSS, PHP και JS είναι αυτός που συνθέτει μία ιστοσελίδα και η διαχείριση του μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες.
  • Ο designer/developer της εταιρείας είναι πάντα διαθέσιμος να λύσει τυχόν δυσλειτουργίες στις φόρμες επικοινωνίας ή παραγγελιών.
  • Ο designer/developer της εταιρείας αναλαμβάνει την εναρμόνιση της ιστοσελίδας με τον νέο νόμο προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR). Η διαδικασία εναρμόνισης περιλαμβάνει 12 βήματα και καλύπτει όλο το λειτουργικό και νομικό φάσμα κάλυψης του πελάτη.

Κίνδυνοι από μη ανάθεση:

Αρχικά, ο πελάτης μη έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις διαχείρισης ενός website, είναι εύκολο να προκαλέσει στο website σχεδιαστικά ή λειτουργικά σφάλματα που θα απομακρύνουν τον επισκέπτη ή δυνητικό πελάτη. Για παράδειγμα, μία λάθος ρύθμιση της φόρμας επικοινωνίας ή της φόρμας παραγγελιών θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμένες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Επιπλέον, μία λάθος κίνηση κατά τη διαδικασία ενημερώσεων ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει σε σχεδιαστικά ή λειτουργικά σφάλματα ή ακόμη και στη διακοπή λειτουργίας του website. Οι ενημερώσεις προσθέτων πολλές φορές κρύβουν κινδύνους ασυμβατότητας με τις τρέχουσες εκδόσεις CMS, οπότε κρίνεται απαραίτητη η συνεχής επιμόρφωση και αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με τις τρέχουσες εκδόσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Μία λάθος κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία της ιστοσελίδας, σε ακούσια διαγραφή κάποιου ριζικού καταλόγου ή αρχείου ή ακόμη και στη διακοπή λειτουργίας του website.

Στην περίπτωση που δεν γίνει σωστά η ρύθμιση του τείχους προστασίας ή δεν παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τότε το website παραμένει ευάλωτο σε επιθέσεις. Επιθέσεις πραγματοποιούνται καθημερινά. Μία θωρακισμένη ιστοσελίδα όμως δυσχεραίνει το έργο ενός κακόβουλου hacker.

Όλα τα παραπάνω μας βοηθούν να κατανοήσουμε πως η ανάθεση της διαχείρισης ενός website σε έναν εξειδικευμένο web designer / developer κρίνεται απαραίτητη όταν θέλουμε να έχουμε μία λειτουργική και ασφαλή σελίδα. Και μην ξεχνάμε πως ένα σχεδιαστικό ή λειτουργικό λάθος από μη ανάθεση είναι ικανό να μας κοστίσει πολύ παραπάνω σε χρόνο και σε χρήμα.

mm

About Αθανάσιος Παπαϊωάννου

Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του τομέα Πληροφορικής των Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης. Έχει ειδικευτεί και καταρτιστεί ως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και πιο συγκεκριμένα ως Web Designer. Διετέλεσε υπεύθυνος εξετάσεων ECDL και είναι μέλος του ανθρώπινου δυναμικού της E-Marketing Clusters από το 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα +302310813575 και +302109577795
ή επικοινωνήστε μαζί μας στο email info@e-marketingclusters.gr

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

* Το πλαίσιο ελέγχου GDPR είναι υποχρεωτικό

*

Συμφωνώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.