Webinars: η Έξυπνη “Coronavirus Free” Λύση

Webinars: η έξυπνη "coronavirus free" λύση - E-Marketing Clusters

Webinars: η έξυπνη “coronavirus free” λύση

Είχατε σκεφτεί ποτέ στο παρελθόν να δημιουργήσετε μια επιχειρηματική εκδήλωση στην οποία να φιλοξενήσετε με δικά σας έξοδα όλους τους δυνητικούς πελάτες σας από κάθε άκρη της Ελλάδας ? Θα ήταν μια συναρπαστική εκδήλωση δικτύωσης, διάδρασης με εν δυνάμει πελάτες, βελτίωσης της αναγνωρισιμότητας του brand σας, με υψηλό ποσοστό μετατροπής δυνητικών πελατών σε πελάτες και φυσικά αύξηση εσόδων. Αυτό το όνειρο θα κατέρεε αν σκεφτόταν κανείς το κόστος…. Και σήμερα σβήνει οριστικά όταν σκεφτεί κανείς τον Κορονοιό. Όχι πια! Χάρη στα Webinars όλα μπορούν να συμβούν!

Webinars: η έξυπνη "coronavirus free" λύση - E-Marketing Clusters

1. Τι είναι ένα webinar;

Ένα webinar είναι μια ηλεκτρονική παρουσίαση βίντεο, σεμινάριο, διάλεξη ή εργαστήριο που παραδίδεται μέσω διαδικτύου. Συνήθως, τα διαδικτυακά σεμινάρια μοιράζονται ζωντανά ή σε πραγματικό χρόνο (real-time), αλλά μπορούν επίσης να καταγράφονται πριν μοιραστούν με μέλη κοινού. Αν ένα webinar είναι ενεργό ή όχι, πρέπει να περιλαμβάνει ένα διαδραστικό στοιχείο που επιτρέπει στους θεατές να συμμετέχουν, να κάνουν ερωτήσεις, να κάνουν σχόλια ή να συνεργάζονται με τους παρουσιαστές ή/και τους οικοδεσπότες.

Ας καταγράψουμε την τυπική ανατομία ενός webinar:

 • Κύριο γεγονός
 • Υποδοχή και παρουσιαστής
 • Συμμετέχοντες
 • Επιτραπέζιος υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής με κάμερα και μικρόφωνο
 • Παρουσίαση (συνήθως με τη μορφή διαφανειών: power point/keynote)
 • Διαδραστικό στοιχείο αλληλεπίδρασης των συμμετεχόντων (π.χ. έρευνα, δημοσκόπηση ή συζήτηση)
 • Λογισμικό Webinar

Webinars: η έξυπνη "coronavirus free" λύση - E-Marketing Clusters

2. Ποιος είναι ο σκοπός των Webinars;

Τα Webinars παρέχουν στις επιχειρήσεις έναν τρόπο να φιλοξενήσουν μια ψηφιακή, διαδραστική εκδήλωση για τα μέλη του ακροατηρίου τους και των πελατών τους, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Τα Webinars μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τις μετατροπές, να βελτιώσουν την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, να αυξήσουν τα έσοδά και να βοηθήσουν στην καθιέρωση σας ως ειδικών στον τομέα σας.

Webinars: η έξυπνη "coronavirus free" λύση - E-Marketing Clusters

3. Τα Οφέλη των Webinars

Τα σεμινάρια Webinars είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να προσεγγίσετε ταυτόχρονα πολλά μέλη του κοινού-στόχου σας μέσω ενός συναρπαστικού γεγονότος που δεν απαιτεί να βρίσκεται κανείς στην ίδια τοποθεσία με εσάς. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μια ποικιλία χαρακτηριστικών παρουσίασης στο ζωντανό ή προ-καταγραμμένο webinar σας – όπως εργαλεία σχεδίασης, διαδραστικές δραστηριότητες, διαφάνειες, έρευνες, και πολλά άλλα – για να αναβαθμίσετε την εκδήλωση.

Τα Webinars είναι επίσης ο καλύτερος φίλος της ρευστότητας σας. Εάν αποφασίσετε να κάνετε μια εκδήλωση για τους πελάτες σας, θα χρειαστεί να νοικιάσετε χώρο, να παραγγείλετε φαγητό και ποτά, να αγοράσετε εξοπλισμό παρουσίασης, να οργανώσετε το προσωπικό αναμονής και να πληρώσετε για την καθαριότητα. Σε αντιδιαστολή τα webinars είναι χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης.

Webinars: η έξυπνη "coronavirus free" λύση - E-Marketing Clusters

4. Τα πλεονεκτήματα των Webinars

 • Αναδεικνύουν αποτελεσματικά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.
 • Εκπαιδεύουν τους συμμετέχοντες στο πώς το προϊόν ή η υπηρεσία σας ικανοποιεί τις ανάγκες τους και λύνει τους προβλήματα τους.
 • Καθοδηγεί τα μέλη του ακροατηρίου σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας (αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες εκπαιδευτικές περιόδους).
 • Καθιερώνει την επιχείρησή σας ως ειδικό του κλάδου.
 • Αυξάνει τις μετατροπές και τα έσοδα.
 • Βελτιώνει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας.

Webinars: η έξυπνη "coronavirus free" λύση - E-Marketing Clusters

Συμπέρασμα

Τώρα έχετε μια γενική κατανόηση του τι είναι ένα webinar, γιατί είναι χρήσιμο και ποια τα πλεονεκτήματα που που πρέπει να εκμεταλλευτείτε σήμερα.

Είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις λύσεις για την δημιουργία του πιο αποτελεσματικού και εύκολου Webinar με το πάτημα ενός κουμπιού!

Δωρεάν Συμβουλευτική Inbound Sales Plan - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.