Ινδία: η αναγνώριση προσώπου βοήθησε στην εύρεση 3.000 αγνοούμενων παιδιών μέσα σε 4 ημέρες!

Ινδία: η αναγνώριση προσώπου βοήθησε στην εύρεση 3.000 αγνοούμενων παιδιών μέσα σε 4 ημέρες!

 

Ινδία: η αναγνώριση προσώπου βοήθησε εύρεση 3.000 αγνοούμενων παιδιών μέσα σε 4 ημέρες - E-Marketing Clusters

Στην Ινδία, εξαφανίζονται 22 παιδιά την ημέρα

Με τη βοήθεια της αναγνώρισης του προσώπου, η αστυνομία στο Δελχί της Ινδίας, βρήκε τουλάχιστον 2.930 παιδιά που είχαν εξαφανιστεί,σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ινδικό κανάλι ειδήσεων NDTV, ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που χρησιμοποιείται σε δοκιμαστική βάση βοήθησε στην εύρεση αγνοουμένων παιδιών. Σε μια χώρα 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, το Υπουργείο Γυναικών και Παιδιών αναφέρει ότι μεταξύ του 2012 και του 2017, περισσότερα από 240.000 παιδιά αναφέρθηκαν ως αγνοούμενα. Ωστόσο, ορισμένες οργανώσεις υποδεικνύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι 50.000 εξαφανίσεις ανά έτος. Στην πραγματικότητα, το εν λόγω τμήμα δημιούργησε το TrackChild, μια βάση δεδομένων με φωτογραφίες παιδιών.

Ινδία: η αναγνώριση προσώπου βοήθησε εύρεση 3.000 αγνοούμενων παιδιών μέσα σε 4 ημέρες - E-Marketing Clusters

Η βάση δεδομένων TrackChild και το λογισμικό αναγνώρισης προσώπου

Για να επιταχυνθεί η διαδικασία αναζήτησης, ένας οργανισμός προστασίας παιδιών που ονομάζεται Bachpan Bachao Andolan (BBA) έχει δημιουργήσει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία του Δελχί.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Δελχί δεν έχει εγκρίνει ακόμη το σύστημα αναγνώρισης προσώπου λόγω διοικητικών δυσκολιών. Από την πλευρά του, ο οργανισμός Bachpan Bachao Andolan (BBA) είναι έτοιμος να δώσει στις αρχές το λογισμικό που έχει αναπτύξει δωρεάν.

Όσον αφορά την Εθνική Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού (NCPCR), συνιστά τη χρήση του προγράμματος και την ενσωμάτωσή του στη βάση δεδομένων TrackChild. Ο εκπρόσωπος της NCPCR, Yashwant Jain δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντικό, ένα τέτοιο λογισμικό να μπορεί να βρει παιδιά που αγνοούνται και να τα επιστρέψει στις οικογένειές τους”.

Δωρεάν Ebook Social Media Marketing Strategy 2020 - E-Marketing Clusters
Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.